La C.S.E.I. Nr.1 Bistriţa, toamna aceasta se numără... certificatele europene de calitate eTwinning

Certificatul European de Calitate pentru proiectele de colaborare educaţională eTwinning se acordă o singură dată pe an şi reprezintă un al doilea semn de recunoaştere la cel mai înalt nivel european a succesului obţinut de şcoala implicată în proiect. Acest certificat este acordat de către Biroul Central de Asistenţă al şcolilor dintr-un proiect, cu condiţia să fi fost propuse şi selectate pentru acordarea Certificatului European de Calitate de cel puţin două Birouri Naţionale de Asistenţă şi, de asemenea, cu condiţia ca cel puţin doi parteneri să fi primit anterior Certificatul Naţional de Calitate (certificat care demonstrează “excelenţă la capitolele: creativitate şi inovaţie pedagogică, integrare curriculară; colaborare între şcolile partenere; utilizarea tehnologiei; durabilitate şi transferabilitate; rezultate şi beneficii”).
Cele două certificate europene obţinute pentru proiectele eTwinning: „Decorating the European Christmas Tree” şi “I am” reprezintă, pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 Bistriţa – elevi şi profesori, deopotrivă - un motiv de mare bucurie şi satisfacţie. Aceste proiecte au vizat integrarea şcolară şi culturală a elevilor cu dizabilităţi, a elevilor aparţinând diferitelor grupuri etnice, prin extinderea orizontului lor de cunoaştere în afara contextului şcolar - pornind de la cunoaşterea de sine, a posibilităţilor proprii, pentru a reuşi, mai apoi, să ajungă la cunoaşterea şi înţelegerea celor din jur.
Coordonatorul proiectelor, prof. Teodora Popescu, consideră că participarea elevilor în proiectele eTwinning contribuie la o mai bună înţelegere a realităților sociale și culturale europene, cu efect semnificativ în formarea unei atitudini europene pozitive, adecvate, responsabile. Proiectele de colaborare educaţională oferă elevilor un impuls pentru eforturile lor de învăţare, activităţile fiind foarte atractive, motivante, aplicative. Prin intermediul activităţilor multiculturale desfăşurate, proiectele eTwinning au o valoare pedagogică deosebită, în ceea ce priveşte dezvoltarea comunicării elevilor, a încrederii, a înţelegerii, a solidarităţii, a toleranţei reciproce, a respectului faţă de diversitate. Pe parcursul întregului an şcolar 2011-2012, elevii implicaţi în aceste proiecte au descoperit noi strategii de învăţa şi de a-şi pune în valoare cunoştinţele şi capacităţile, au aflat despre tradiţii şi obiceiuri din patrimoniul cultural al altor ţări, au simţit că fac parte integrantă din comunitatea şcolară şi culturală europeană.
Pentru profesori, proiectele eTwinning reprezintă un schimb intens de idei și de experiențe didactice, metode şi strategii noi în proiectarea şi desfăşurarea situaţiilor educative, o bună colaborare cu elevii, cu profesorii şi managerii școlii şi, nu în ultimul rând, satisfacție personală și împlinire profesională.
După obţinerea celor trei Certificate naţionale eTwinning, Certificatele europene de calitate obţinute de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 Bistriţa vin, în această frumoasă toamnă, ca o recunoaştere a calităţii şcolii şi a includerii ei pe harta europeană a colaborării educaţionale.

Comentarii

23/12/12 19:41
SFIRIAC-LAURA

sunt niste copii ,foarte speciali,desi multa lume face diferenta. MULT SUCCES,IN CONTINUARE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5