La Rodna, 20 de femei calificate în meseria de manichiurist-pedichiurist. Vezi ce cursuri de calificare vor mai fi în perioada următoare

La Centrul de Afaceri din Rodna se află în curs de derulare proiectul „Măsuri active şi inovative de ocupare pentru şomeri”, care îşi propune să faciliteze, pe termen lung, aplicarea unor măsuri şi soluţii cu caracter activ, preventiv, inovativ şi flexibil cât mai practice, de ocupare a persoanelor defavorizate.
Acest proiect M.A.I. contribuie la susţinerea unui obiectiv specific POSDRU, facilitarea inserţiei tinerilor şi a şomerilor de lungă durată, din regiunile Sud Muntenia, Nord-Vest şi Sud-Est, prin dezvoltarea unui set complex de cunoştinţe şi abilităţi practice, cu privire la accesul pe piaţa muncii, măsuri de consiliere şi formare profesională pentru grupul ţintă, în vederea creşterii şanselor acestora de a găsi un loc de muncă.
La Centrul de Afaceri din Rodna momentan se derulează un curs de calificare nivel unu, de 360 de ore pentru specialitatea manichiurist-pedichiurist, cu 20 de cursanţi, iar în perioada imediat următoare vor debuta alte două cursuri, cel de îngrijitoare copii, care este curs de calificare nivel unu, de 360 de ore şi cursul de lucrător social, de 42 de ore, acesta fiind curs de specializare. Perioada de implementare a proiectului este de zece luni, martie 2015-decembrie 2015.
Am purtat o scurtă discuţie cu doamnele Raluca Săvulescu, coordonator implementare şi Daniela Cârlea, responsabil grup ţintă, venite special de la Bucureşti într-o activitate de rutină, pentru monitorizare, precum şi cu gazda centrului ing. Zaharia Horga, care răspunde de aceste activităţi aici la Centrul de Afaceri din Rodna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5