Lacrimi şi durere la Șieu Odorhei. Dani Chira, condus pe drumul veşniciei de sute de localnici. Mâine, îl urmează prietenul Vasile Jucan. Amândoi şi-au găsit sfârşitul în tragedia de la Șintereag

Lacrimi şi durere la Șieu Odorhei. Întreaga comunitate, în frunte cu primarul Sorin Sfintean, l-a condus pe ultimul drum pe tânărul Daniel Chira, trecut la cele veşnice în tragedia de pe DN17, de pe raza localității Șintereag.
Curtea casei părinteşti a fost plină de tineri care au adus un ultim omagiu prietenului lor, un tânăr provenit dintr-o familie cu oameni gospodari, care au trăit muncind pământul, cei doi copii Daniel, şi fratele lui Marius, fiind crescuţi în credinţă şi cu bunul simţ. Daniel lucra de câţiva ani la o firmă de pavaje din Bistriţa, cu mâinile lui „înfrumuseţând” străzile municipiului.
Tinerii au fost cei care l-au condus pe ultimul drum, atât la prapuri, i-au făcut groapa şi i-au dus sicriul spre casa de veci. Cortegiul funerar a fost însoţei de cai, atât de dragi lui Daniel, familia lui având cai. Preoţii l-au însoţit în rugăciuni şi au adresat cuvinte de mângâiere familiei.
Daniel se va odihni în cimitirul satului, acolo unde, mâine, va fi îngropat şi colegul Vasile Jucan.
Fie ca Bunul Dumnezeu să aşeze sufletele celor doi tineri, plecaţi mult prea devreme la Ceruri, în rândul drepţilor, iar familiilor să le dea mângâiere.
Conform ISU, duminică noaptea pe DN17, pe raza localității Șintereag un autoturism în care se aflau trei tineri, a intrat în coliziune cu partea din spate a unui autotren încărcat cu material lemnos. Echipajele de intervenție au găsit două victime încarcerate și conducătorul auto în afara mașinii. Acesta din urma a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, stabilizat și transportat la UPU SMURD Bistrița. Din păcate, victimele încarcerate prezentau leziuni incompatibile cu viața. Intervenția pentru extragerea lor a fost dificilă, autoturismul era intrat aproape în totalitate sub remorca autotrenului și existau scurgeri de combustibil. Riscul producerii unui incendiu sau a unei deflagrații a fost îndepărtat de pompierii militari, ulterior aceștia au îndepărtat elemente de caroserie și o parte din încărcătură pentru a scoate victimele. Pentru Vasile Jucan şi Daniel Chira, ambii sub 25 de ani, a fost însă ultimul drum cu BMW-ul prietenului lor, Daniel Neamţu.
Un semnal de alarmă ar trebui să fie asemenea tragedii pentru tinerii noştri. Să fie atenţi cum conduc, iar cei ce se urcă în maşină să ştie că îşi asumă anumite riscuri. Atât şoferii, cât şi cei care acceptă să urce lângă şofer. Să nu se bazeze pe hazard, să evite tragediile. Câţiva metri făcuţi într-o maşină vă poate costa viaţa. Fiţi mai prudenţi, viaţa e aşa de scurtă ! E păcat de tinereţea voastră, nu v-o irosiţi. Bunul Dumnezeu să ne dea înţelepciune, iar drumul nostru să fie mereu însoţit de rugăciune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5