Liceeni din Maieru și Feldru au discutat cu echipa Europe Direct Bistrița despre implicarea în viața democratică

                Elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru și Liceului Tehnologic Feldru au primit în data de 26 februarie Caravana „EU și Europa” – activitate menită să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare al tinerilor cu privire la importanța participării la viața democratică, cu accent pe participarea la votul pentru Parlamentul European. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului Centrul de informare Europe Direct, implementat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud își propune în primăvara acestui an să contribuie la creșterea informării cetățenilor cu privire la importanța participării la votul pentru Parlamentul European și cu privire la regulile de desfășurare a procesului electoral, în special în rândul celor care urmează să voteze pentru întâia oară. Astfel, în cadrul proiectului Centrul de informare Europe Direct Bistrița, implementat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, CCIBN va desfășura campanii de conștientizare în liceele din mediul rural, dezbateri și dialoguri privind importanța participării la vot.

Una dintre activitățile cele mai importante ale acestei perioade este Caravana „EU și Europa” prin care Centrul Europe Direct Bistrița urmărește să aducă împreună elevi ai liceelor din mediul rural pentru a discuta actualele provocări pe care le întâmpină tinerii, oportunitățile oferite de Uniunea Europeană și modalitățile prin care aceștia se pot implica activ în viața comunității lor și în conturarea viitorului întregii Europe. În cadrul activității o temă foarte importantă este reprezentată de Alegerile pentru Parlamentul European.

Prima acțiune inclusă în seria „Caravana EU și Europa” a fost reprezentantă de vizita efectuată de echipa Europe Direct la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru și Liceul Tehnologic Feldru. În cadrul activităților la care au participat peste 100 de elevi, au fost prezentate de către reprezentanții Centrului, aspecte legate de funcționarea instituțiilor europene, desfășurarea procesului electoral și importanța participării civice a cetățenilor. Elevii s-au arătat deosebit de interesați de oportunitățile de implicare a tinerilor în activități de voluntariat și campanii de conștentizare. Printre subiectele de interes pentru elevi s-au regăsit viitorul României și al Europei, sistemul de învățământ, economia circulară și programele europene de mobilitate.

 Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Contact: Ovidiu Puiu – Coordonator, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: [email protected], http://www.europedirectbistrita.ro/.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]