Liceul Silvic Transilvania Năsăud va achiziționa un microbuz din fonduri europene, pentru transportul elevilor la stagiile de practică

Liceul Silvic TRansilvania, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Matei Corvin din Hunedoara, a depus un proiect în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027, cu o valoare de aproximativ 500.000 euro. Potrivit directorului Cristian Cosma, aproximativ jumătate din valoarea proiectului va reveni unității de învățământ din Năsăud, pentru finanțarea stagiilor de practică și achiziția unui microbuz.
“Pe lângă cele șase proiecte depuse în cadrul apelului ce vizează stagiile de practică ale elevilor din ÎPT(Învățământul Profesional și Tehnic) a mai fost depus încă un proiect de către Liceul Silvic Transilvania în parteneriat cu un liceu tehnologic din județul Hunedoara. Domnul director Cosma Cristian a mărturisit cu bucurie că așteaptă aprobarea și implementarea proiectului. În cadrul proiectului și-au propus inclusiv achiziționarea unui microbuz pentru a facilita deplasarea elevilor la unitățile unde vor efectua practică. Așadar la nivelul județului au fost depuse șapte proiecte pentru apelul din cadrul Programului Educație și Ocupare(fonduri structurale) ce privește stagiile de practică ale elevilor din Învățământul Profesional și Tehnic. Activitățile din cadrul proiectelor se vor derula pe o perioadă de 3 ani", a declarat inspectorul școlar general Cristi Nicula.
De altfel, Liceul Silvic Transilvania este mai "verde" și cu o mașină electrică Dacia Spring, achiziționată de Primăria Năsăud, fapt pentru care conducerea instituției de învățământ a mulțumit primarului Dorin Vlașin.
***
Acest apel de proiecte vizează sprijinirea atingerii obiectivului specific prin asigurarea de sprijin financiar sub formă de grant nerambursabil în vederea implementării și parcurgerii de către elevii înmatriculați în învățământul profesional și tehnic inclusiv dual a programelor de pregătire practică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5