Proiect PEO Învățăm să muncim – Stagii de practică pentru elevi la Liceul Tehnologic Grigore Moisil
Liceul Tehnologic Grigore Moisil demarează proiectul PEO Învățăm să muncim, cod SMIS: 313063, Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din ÎPT – Stagii de practică pentru elevi, proiect finanțat prin Fondul Social European+, prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027. Proiectul contribuie în mod direct și sustenabil la atingerea obiectivelor specifice ale “Priorității P08 – “Creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic” a Programului Educație și Ocupare prin îmbunătățirea șanselor de angajare a viitorilor absolvenți ai liceelor tehnice, tehnologice, școlilor postliceale și școlilor profesionale din Regiunea Nord-Vest, aflați în perioada de educație și formare inițială, asigurandu-se astfel o corelare eficientă și adecvată a sistemului educațional cu nevoile pieței din domeniile vizate.
Obiectivul general este creșterea participării elevilor din învățământul profesional și liceal (ISCED 3, nivel de calificare 3-4) la programe de învățare la locul de munca/instruire practica, prin intermediul parteneriatelor încheiate cu mediul de afaceri privat, centrate pe formarea și dezvoltarea de competente profesionale care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivelul Regiunii Nord-Vest.
Obiectivul specific al acestui proiect este îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie.
Grupul țintă este format din 281 de elevi (ISCED 3, nivel de calificare 3 - 4) de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil înscriși în învățământul profesional și liceal tehnologic, cele mai importante activități fiind cele de pregătire, participare și evaluare a elevilor în stagiile de practică, acordarea de burse tinerilor participanți la activitățile din proiect, la care se adaugă achizițiile de echipamente specifice calificărilor, materiale necesare practicii în atelierele școală, inclusiv componente digitale.
Valoarea totală a proiectului, care se derulează pe o perioadă de 36 de luni, este de 2.464.899,84 lei, din care finanțarea nerambursabilă totală este de 2.415.601,84 lei, echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă aprobată. Primăria Bistrița susține acest proiect prin contribuția de 2%.
Proiectul își propune să contribuie la atingerea obiectivului general al PEO prin implementarea stagiilor de pregătire practică eficiente și de calitate pentru elevii de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil, contribuind la creșterea nivelului de dezvoltare a capitalului uman și facilitarea inserției tinerilor pe piața muncii, pentru dezvoltarea unei piețe a muncii moderne, flexibile și incluzive și pentru asigurarea unei mai bune corelări și integrări pe o piață a muncii dinamică, aflată in continuă evoluție si transformare.
Manager de proiect, dir. prof. Sorina Daniela Cazac
Coordonator tehnic, dir. adj. prof. ing. Doina Marilena Bogdan
Citiţi şi:
- Finanțare europeană de aproape 2,5 milioane lei pentru stagii de practică ale elevilor de la liceele din Telciu, Teaca, Târlișua și Căianu Mic!
- Fonduri europene de peste un milion de lei pentru Liceul Silvic "Transilvania" Năsăud! Stagii de practică pentru elevi și un microbuz pentru liceul năsăudean!
- Meseria mea- un job al viitorului! Concursuri pe meserii pentru elevii din județ, organizat de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița!
- CONFERINȚA DE LANSARE A PROIECTULUI „Pachet integrat de măsuri de ocupare individualizate în regiunea Nord- Vest”, Cod SMIS 2014+: 121556
- Liceul Tehnologic "Grigore Moisil" Bistriţa, o școală pentru fiecare: învățământ liceal, profesional și dual, stagii de pregătire practică în străinătate!
Adaugă comentariu nou