Lucrări de stabilizare şi covoare asfaltice pe tronsoane de drum judeţean între Ilva Mică-Leşu şi Bistriţa-Jelna!

  Lucrările de refacere a unor covoare bituminoase, pe două tronsoane de drum judeţean, intens circulate, au fost recepţionate astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a directorului executiv Dorin Popescu, a specialiştilor de la Drumuri Judeţene, dar şi a reprezentanţilor companiei Frasinul. Administraţia judeţeană i-a invitat şi pe primarii celor două comune trantitate de cele două drumuri judeţene, Sorin Avram de la Leşu şi Florin Sandu Simionca de la Budacu de Jos.

„Mă bucur că într-o aşa frumoasă zi de toamnă suntem într-o zonă mirifică a judeţului, pe drumul dintre Ilva Mică şi Leşu, la recepţia unor lucrări de reabilitare, reparaţii, turnare covoare asfaltice. Sunt bucuros că partea care era deteriorată, acest tronson de drum, a fost reabilitată. De aici vom merge în Dealu Jelnii, de la limita municipiului Bistriţa cu comuna Budacu de Jos, unde avem aproximativ un km de covor. Sunt aproximativ 2,5 km covoare asfaltice plus lucrări de stabilizare a terenului, semnalizare, refacere acostamente, tot ce ţine de reabilitarea unui tronson de drum.  Sunt lucrări finanţate în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, cu o valoare de aproximativ 2,5 milioane lei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a reamintit faptul că în anul 2012, DJ 172 C, Ilva-Mică Leşu, era un drum de pământ.

„Datoria noastră este să găsim soluţii să reabilităm tot ce poate fi reabilitat şi, în măsura posibilităţilor, vom avea grijă ca toate tronsoanele noastre de drumuri să fie reabilitate, modernizate şi întreţinute pentru ca circulaţia să se desfăşoare în mod civilizat. Voi vedea, împreună cu colegii mei, cum găsim soluţii să facem tot ceea ce mai este de făcut.

         Din păcate pentru noi, judeţul Bistriţa-Năsăud are un relief cu zone de teren extrem de instabil, nu doar aici în zona de munte ci, din păcate, şi în zona de Câmpie. Am fost săptămâna trecută la drumul dintre Chiraleş – Feleac – Nuşeni, care este în zona de Câmpie. Şi acolo facem foraje la 20 de m adâncime ca să putem stabiliza o parte din tronsonul de drum. Pe partea cealaltă, de la Ocniţa la Milaş, de asemenea, terenul este foarte instabil. Principalele lucrări care au fost făcute pe cele două tronsoane au fost aceste lucrări de stabilizare a terenului, pentru că aluneca. Nu am reabilitat partea de covor asfaltic mai repede pentru că nu am avut resursele financiare pentru a face aceste stabilizări ale terenului care sunt cu mult mai costisitoare decât partea cu covor asfaltic. Concret, da, înainte s-au făcut stabilizările de teren pe tronsoanele reabilitate şi pe urmă s-a lucrat la fundaţie, covor asfaltic, refacere acostament”, a explicat Radu Moldovan.

         Primarul Sorin Avram a ţinut să mulţumească pentru această investiţie. „Vă mulţumesc domnule preşedinte, mulţumesc Consiliului Judeţean pentru tronsoanele de drumuri care s-au reabilitat. Într-adevăr, această porţiune de drum era foarte-foarte calamitată, plină cu gropi. Sperăm, pe viitor, să se poată reabilita şi restul de drum, în special centrul satului, unde chiar sunt probleme. Vă mulţumim şi aşteptăm şi pe viitor să nu uitaţi de comuna Leşu”, a declarat preşedintele Moldovan.

         Potrivit acestuia, în această toamnă, vor fi recepţionate şi alte tronsoane de drum judeţean, precum Cociu – Mogoşeni – Floreşti – Nimigea de Jos – Mocod – Zagra. De asemenea, sunt în fază avansată lucrările pe Lotul 4, din DJ 172 D, dar şi cele de pe tronsonul 2 din Lotul 1, mai exact de la Colibiţa către Miţa.

 

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5