Lumina Bisericii Evanghelice

Un festival al eleganţei în Cetatea Bistriţei. Asociaţia Cultural-Artistică Hara, manageriată de bistriţeanul Flavius Buzilă, a reuşit să pună într-o lumină frumoasă Biserica Evanghelică, monument simbol al urbei, eveniment inclus în cadrul proiectului “ Biserica Evanghelică din Bistriţa –Înapoi spre viitor”, finanţat din fonduri europene.
Parada festivă prin centrul oraşului, tabera medievală din cetatea de lemn de lângă Biserica Evanghelică, expoziţiei de fotografie “Înapoi spre Viitor”, cu imagini de arhivă au fost doar o parte din atracţiile festivalului. Concertul de muzică barocă în interiorul Bisericii Evanghelice cu soprana Mihaiela Maxim şi formaţia Flauto Dolce, întregit a doua zi prin cvartetul Arcadia, deţinătorul Premiul 1 la Wigmore Hall London International String Quartet Competition în 2012, a dat viaţă spaţiului sacru, fiind apreciat de cei prezenţi. Teatrul muzical pentru copii Tiribam, Tiribum cu piesa Gâsca Zurli, trupele No Remose, Ignition şi dansurile de la Sincron, au încălzit atmosfera pentru evoluţia invitaţilor Maximilian cu a lui şlagăr “Sophie”, care “e sofisticată mă”, Hara, un recital extraordinar BEST OF prin care “s-a lansat în direct o nouă piesă, filmându-se live un videoclip exploziv cu efecte de scenă şi participarea directă a publicului”, finalul aparţinând trupei Holograf , care a adus “un inel” cu şlagăre, seara încheindu-se cu un spectacol de lasere în jurul Bisericii Evanghelice, aşa cum nu a mai văzut Bistriţa.
Duminică, sub genericul “La porţile dorului” spectatorii au urmărit un dialog folcloric inedit între generaţii cu artistul Alexandru Pugna şi invitaţii săi: familia de rapsozi Teodora, Lenuţa şi Sergiu Purja de la Agrieş, taraful Păuniţa condus de Ionică Moldovan, Ionuţ Zegrean de pe Ilve, Grupul Valeria Peter Predescu, Grupul instrumental condus de Anghel Urs. Muzica populară autentică a fost bine receptată de public. Partea a doua a zilei a adus în recital pentru început pe Alex Muşat&The White Blues. Bosquito, au fost apaludaţi cu “două mâini”, Voltaj, ne-a reamintit cum este “la 20 de ani” când “lumea e a mea”, pe aceste acorduri şi pe focurile de artificii încheindu-se cele 2 zile de sărbătoare de care s-au bucurat mii de bistriţeni, şi nu numai. O întâlnire frumoasă a trecutului cu prezentul şi viitorul, o manifestare cu nume mari ale muzicii româneşti, aşa cum rar ne este dat să ascultăm la Bistriţa. Ne-am bucurat de muzică de calitate fără a fi alocaţi bani din bugetul local. Felicitări Flavius că nu ai uitat ce înseamnă „acasă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5