Lux şcolar - Şcoala din comuna Matei are microbuz şcolar pe care nu îl foloseşte din cauza lipsei şoferului

În timp ce copiii din unele sate merg zilnic pe jos kilometri întregi până la şcoală, în comuna Matei stă un microbuz şcolar nefolosit. Microbuzul a fost primit de şcoala din Matei, încă de la începutul lunii, şi în tot acest timp, copiii au mers pe jos până la şcoală. Situaţia ne-a fost semnalată de subprefectul Radu Tămăşoi, care aflat într-o vizită de lucru în zonă, a observat un grup de şapte copii care se deplasau pe jos cu ghiozdanele în spate. În urma discuţiilor purtate cu locuitorii din zonă, aceştia i-au semnalat subprefectului că, într-adevăr, copiii din comuna Matei nu sunt transportaţi cu microbuzul până la şcoală.

„E o atitudine total necorespunzătoare a celor care conduc destinele unei localităţi, ţinând cont de eforturile deosebite ale Guvernului, din punct de vedere financiar pentru achiziţionarea acestor microbuze”, a declarat subprefectul Radu Tămăşoi. Potrivit unor surse din Inspectoratul Şcolar Judeţean, primarul Vasile Encian a făcut demersuri repetate la I.S.J pentru un microbuz şcolar în localitate, cu toate că anul trecut refuzase oferta. Motivul invocat de edil, a fost acela că în comuna Matei, copiii erau transportaţi cu microbuze care făceau naveta Matei-Bistriţa, iar costul transportului pentru copii era suportat de Inspectoratul Şcolar. Ce are de spus primarul comunei Matei, Vasile Encian? „Nu folosim încă, microbuzul şcolar, deoarece de abia în data de 29 de octombrie se va organiza concurs pentru ocuparea postului de şofer. Eu nu pot să pun şofer pe un microbuz şcolar, pe oricine.

Este nevoie de o persoană competentă, să aibă categoria D şi multe alte cerinţe. Nu am organizat concurs mai repede, deoarece nu ştiam în ce dată ne vor ajunge c microbuzele în comună. Nu am refuzat niciun microbuz şcolar, anul trecut. Acum, nu am ştiut că sunt prins în lista comunelor care vor primi microbuze şcolare, decât cu două săptămâni înainte, şi atunci din presă, unde comuna Matei figura pe lista de propuneri”, ne-a declarat primarul Vasile Encian. Conducerea I.S.J Bistriţa-Năsăud consideră că într-o asemenea situaţie trebuie să existe şi un dram de înţelegere. „Voi sta de vorbă cu domnul primar sau viceprimar, să vedem care este situaţia în comuna Matei, să mă lămurească în legătură cu „exploatarea” microbuzului.

Fără niciun fel de îndoială, dacă voi observa nereguli, vor exista şi sancţiuni. În perioada imediat următoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean va demara acţiuni de control în comunele care au primit microbuze şcolare”, ne-a declarat inspectorul şcolar general, Mihai Mureşan. În timp ce alte comune au şoferi, dar n-au primit microbuz şcolar, în comuna Matei, microbuzul şcolar este nefolosit din cauza lipsei şoferilor, elevii făcând naveta pe jos.

Comentarii

10/05/11 09:10

pe noi soferi de microbuze transp elevi nu ne asculta nimeni
nu le pasa ca avem salarii de 600lei pe luna, si se plang ca nu au soferi si ca stau microbuzele pe dreapta ar trebui sa nu lucram nici un sofer sa vedem atunci ce vor face......
.
RUSINE...HOOOOO

20/04/10 20:53
Vizitator

DL PRIM MINISTRU, MA NUMESC MARICEL SI LUCREZ CA SI CONDUCATOR AUTO PE UN MICROBUZ TRANSPORT ELEVI.AM FOST INFORMATI CA IN CONFORMITATE CU NOUA LEGE DE SALARIZARE VOM AVEA SALARIU LUNAR IN JUR DE 700 LEI IN MÂNĂ. AŞ DORI SA STIU CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA CE SUNTEM FEMEIE DE SERVICIU DAM CU MATURA)? AVAND IN VEDERE CA TRANSPORTAM ATATEA SUFLETE, AVEM O RESPONSABILITATE FOARTE MARE, ACESTIA FIIND NISTE COPII SI NU OAMENI MATURI CU CARE TE POTI INTELEGE ALT FEL.AR TREBUI SA FIM IN ACESTE CONDITII PLATITI SI CA SUPRAVEGHETORI SI CA PSIHOPEDAGOGI. AVAND O EXPERIENTA DE 15 ANI IN DOMENIU, VA POT SPUNE CA LA ALTE INSTITUTII PUBLICE SI FIRME PRIVATE SALARIILE SOFERILOR SUNT PESTE 1500 LEI IN MÂNĂ. VA ROG SA IMI RASPUNDETI CE SALARIU ARE UN SOFER AL UNUI DEPUTAT SAU SENATOR, COMPARANDU-L CU AL NOSTRU, AVAND IN VEDERE CA SOFERII TRANSPORT ELEVI AU PERMIS CONDUCERE CATEGORIILE B,C,D,E, ATESTATE PROFESIONALE ARR, AVIZE MEDICALE SI PSIHOLOGICE PERIODICE, IN COMPARATIE CU CEILALTI CONDUCATORI AUTO CARE TRANSPORTA CU TOTUL ALT CEVA. AS DORI SA FACETI O CLASIFICARE SAU O DIFERENTA INTRE CEI CARE TRANSPORTA PERSOANE, IN SPEŢĂ ELEVI, SI CEILALTI CONDUCATORI CARE AU CEL MAI ADESEA DOAR CATEGORIA B SI TRANSPORTA DIN CAND IN CAND CATE UN DEMNITAR DE COLO-COLO.
-CHIAR TREBUE SA FACEM GREVA CA SA VEDETI CE FACEM NOI ,CE RISCURI AVEM IN FIECARE ZI ?

20/04/10 20:52
Vizitator

DOMNULE MINISTRU SOFERI DE MICROBUZE SCOLARI AR TREBUI SA AIBA CELE MAI MARI SALARI IN RINDU TRANSPORTATORILOR ACESTI OAMENI TRANSPORTA SUFLETE OMENESTI ADICA PE COPII NOSTRI CARE INCEP DE LA CEI MICI DE LA GRADINITA CARE NU ESTE USOR LA O MICA FRANA AR PUTEA SA CADA SI SA ISI RUPA CEVA SI STITI CA ACESTEA NU AU STARE, FACETI O COMPARATIE CE SALARIU ARE UN SOFER TRANSPORT SCOLARI IN ITALIA? AU TOTUSI CATEGORIA -D-AU UN ATESTAT PROFESIONAL ELIBERAT DE -ARR- AU PERIODIC EXAMENE PSIHOLOGICE SI MEDICALE ,ESTE CEA MAI MARE CATEGORIE IN RINDU SOFERILOR DE TRANSPORT PERSOANE EI NU TRANSPORTA CARTOAFE CI EI TRANSP-COPII NOSTRI .LA O FIRMA PRIVATA SE IA IN MINA 2000 LEI +DIURNA SI DV. LE DATI=700 LEI PE LUNA VA BATETI JOC DE EI ..CE SPORURI LE DATI NU UITATI CA EI SUNT SI SUPRAVEGHETORI SI PSIHOPEDAGOGI PE TIMPU TRANSPORTULUI SA STITI CA ESTE FOARTE GREU SA LUCREZI CU OMUL DAR CU COPII -INTRO SCOALA SUNT ATITEA PROFESORI CARE ARE GRIJA DE SCOLARI, DAR SOFERU ESTE SINGUR SI ARE SI GRIJA SA CONDUCA CU ATENTIE SI DE COPII NOSTRI ,DACA SE INTIMPLA CEVA SOFERU TREBUE SA RASPUNDA SI NU ESTE USOR DE EL DOAMNE FERESTE ,IN NUMELE LA TOTI PARINTII VA RUGAM SA LE DATI SALARII PE MASURA SI SAI INCURAJAM SA SE ANGAJEZE SOF-CU EXPERIENTA SA STITI CA ACESTI SOFERI NU SUNT MULTI TREBUE SA AVEM GRIJA LA ANGAJARE SI LA EXPERENTALOR .SI NU SA NE ORIENTAM LA TOTI PENSIONARI CARE NICI NU MAI AU REFLEXE NICI NU VEDE BINE SI NUMAI EI ACCEPTA ACESTI SALARII NICI NU TRECE DE UN EXAMEN MEDICA SAU PSIHOLOGIC DAR NU VEDE NIMENI TREBUE SA SE TINA CONT DE PENSIONAREA ACESTORA EI NU POT SA TRANSPORTE PERSOANE PINA LA VIRSTA DE 70 DE ANI TREBUE SA AVEM IN VEDERE SI ACEST ASPECT SA AIBA O LIMITA ..VA MULTUMIM SI CU RESPECT PARINTI DIN ROMANIA .,- DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ CA ESTE FOARTE IMPORTANT POATE AJUNGE UNDE TREBUE -MULTUMIM -

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5