Medicii de familie protestează online

Medicii de familie, nemulţumiţi de prevederile noului Contract Cadru din Sănătate, au schimbat în acest an modul de manifestare a nemulţumirilor.

Aceştia au întocmit o petiţie online pe care au adresat-o ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă şi preşedintelui României, Traian Băsescu.

Printre cei 2.000 de semnatari ai documentului se numără şi bistriţeni. Cu toţii sunt nemulţumiţi de Contractul - Cadru pentru anii 2011-2012, de sistemul de coplată, desfiinţarea spitalelor, amenzile date în urma eliberării concediilor medicale şi mult controversatul Sistem Informatic Unic Integrat.

,,Prin condiţiile impuse în acest contract se doreşte falimentarea unui număr cât mai mare de cabinete medicale şi a altor tipuri de furnizori care, odată intraţi în contract cu casele de asigurări, nu vor mai putea să-şi desfăşoare activităţile în condiţii optime, din cauza insuficienţei fondurilor alocate pentru aceste activităţi”, se arată în petiţie. Şi nemulţumirile continuă.

,,Vă plângeţi că nu sunt acoperite toate localităţile rurale cu medici sau în număr suficient dar aveţi în proiect să modificaţi ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Preşedintelui CNAS, privind acordarea sporurilor pentru desfăşurarea activităţii în condiţii deosebite, pe motiv că s-au îmbunătăţit aceste condiţii, diminuîndu-se, astfel, veniturile medicilor din rural, şi mai mult. Faptul că s-au asfaltat câţiva kilometri de şosea, nu înseamnă că s-au asfaltat toate uliţele şi că aceste drumuri, atunci când ninge, nu se vor mai bloca, iar atunci când plouă nu se vor mai inunda, iar distanţele faţă de localităţile urbane sau micşorat. (…) Medicii ca să-şi doteze cabinetele, trebuie să beneficieze de finanţare, iar serviciile efectuate să fie decontate corespunzător, pentru că orice investiţie trebuie să se amortizeze prin productivitate şi nu prin "deducerea" fiscală în registrul de încasări şi plăţi. Pacienţii nu trebuie obligaţi să plătească aceste servicii cu plata directă, atât timp cât sunt prevăzute în pachetele de servicii decontate din fondul de sănătate”, se mai arată în petiţia intitulată ,,Răbdarea şi înţelegerea noastră nu este fără limite”.

Medicii de familie consideră ca inacceptabile noile condiţii impuse şi îi îndeamnă pe oficiali la revizuirea atitudinii şi îndreptarea greşelilor făcute.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5