Memorialul Maria Cioncan a adus la start peste 1000 de tineri iubitori de sport

Comuna Maieru a fost sâmbătă centrul judeţean al sportului. Peste o mie de alergători de toate vârstele au luat startul la cea de-a zecea ediţie a Crosului Maria Cioncan.

Într-o organizare excepţională şi cu o vreme superbă, care parcă a fost de partea sportivilor, concursul a fost structurat pe 12 categorii, în funcţie de vârstă şi de sex, câte şase categorii pentru fete şi şase pentru băieţi, dintre care câte una a fost dedicate celor legitimaţi la diferite cluburi. La final a fost dat startul pentru categoria “Open”, categorie la care au participat peste 100 de persone peste 18 ani. Distanţa parcursă a foste de 600, 8000, 1000 şi 1500 de metri. Fiecare concurent care a urcat pe podium a primit o medalie, o cupă, o diplomă dar şi un cadou din partea organizatorilor.

Profesor Paraschiva Borş, unul dintre organizatorii competiţiei, s-a declarat foarte mulţumită de modul în care au decurs lucrurile chiar dacă a avut de trecut mari obstacole pentru bună desfăşurare a evenimentului: „În acest an am schimbat traseul pentru a nu pune în pericol participanţii. Ca noutate este faptul că avem şi categoria Open unde se pot înscrie participanţi de la 18 la 100 de ani. Traseul este bine diferenţiat în funcţie de vârstă şi de posibilităţile fizice ale fiecăruia, traseul nu prezintă denivelări majore astfel că totul se poate desfăşura în bune condiţii. Ca şi organizare, vă spun sincer că a fost foarte greu, am avut multe greutăţi, dar am trecut cu bine peste toate. Vă spun sincer că aş fi preferat să alerg un maraton montan decât să organizez un astfel de eveniment, dar satisfacţia este extraordinară”.

Vasile Borş, primarul comunei Maieru, a declarat: „Iată-ne la cea de-a X-a ediţie a Memorialului Maria Cioncan. An de an, am organizat acest memorial, dar în acest an sunt cei mau mulţi participanţi. Comparativ cu alte competiţii sportive din judeţ, putem spune că avem cea mai mare participare. Costurile nu au fost mari şi vreau să mulţumesc conducerii Liceului Tehnologic Maieru, dar şi Consiliului Local pentru că a alocat banii necesari şi vă asigur că fiecare bănuţ a fost cheltuit cu multă grijă. Facem acest eveniment pentru a cinsti memoria Mariei, dar şi din dragoste pentru sport şi pentru a atrage cât mai mulţi tineri spre sport”.

Ştefan Beregszaszy, antrenorul Mariei Cioncan şi Cetăţean de Onoare al comunei, a ţinut să fie prezent, ca în fiecare an, alături de cei din comună, care l-a adoptat: „Zece ani şi şapte luni de când am pierdut-o pe Maria. Ceea ce se întâmplă astăzi este un lucru minunat, iar ceea ce am văzut astăzi este un lucru minunat. Maria este omagiată astăzi în comuna ei natală aşa cum se cuvine unei mari campioane”.

Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud a fost reprezentat de către vicepreşedintele Vasile Puica, care a declarat: „Mă bucur din suflet că sunt astăzi alături de măiereni şi vreau să-i mulţumesc primarului Vasile Borş pentru faptul că m-a invitat alături de ei. Mă bucur să văd atâţia tineri, dar şi profesori, prezenţi astăzi aici. Nu vreau ca această manifestare să capete un alt aspect (politic) aşa că am să fiu în continuare alături de locuitori comunei doar ca un adevărat iubitor de sport. Felicitări organizatorilor şi participanţilor”.

Pe lângă alergătorii de la categoriile menţionate am avut şi cea mai tânără participanta în vârstă de doar 2 ani şi 10 luni, Nora Pop care a reuşit să alerge cei 600 de metrii ai probei. La categoria OPEN, unde a alergat şi primarul Vasile Borş (ieşind pe un loc onorabil, undeva pe la mijlocul clasamentului), am avut surpriza să întâlnim şi un veteran trecut de 60 de ani, Leontin Acul, care a terminat cu brio cei 1500 de metri ai probei.

Rezultate finale: 

Nelegitimaţi, cls. VII-VIII, 1000 m

Seni Ionuţ I – Şcoala Gimnazială VI, Pop Ionuţ - Sângeorz Băi,  Vasile Scurtu – Parva

Strâmbu Florina – Sângeorz Băi, Ana Maria Beldean – LPS Bistriţa şi Andreea Rânziş – Tureac

Cls. V-VI

Florin Buia – Sângeorz Băi, Cristina Căntăroaie – Lunca Ilvei şi Abel Bârte – Parva

Larisa Ureche – LPS, Rebeca Gagea – Sângeorz Băi, Simona Roş – Dumitra

Nelegitimaţi, cls. III-IV

Strâmbu Maxim – Sângeorz Băi, Robert Cornea – Sângeorz Băi, Bogdan Negrea – C.N „L. Rebreanu” Bistriţa

Denisa Partene – Sângeorz Băi, Andra Mărginean – Ilva Mare, Ana Maria Miron – Sângeorez Băi

Legitimaţi

Cls. VII-VIII

Sebastian Tomoioga – LPS Bistriţa, Andrei Salomia – CN III Hunedoara, Adelin Pop – LN  Hunedoara

Ana Maria Bolohan – CSS Hunedoara, Ioana Mailat – CSS Hunedoara, Lidia Rostaş – CSM Bistriţa

Cls. V-VI

Ştefan Agrişan – Şieu Odorhei (CSM Bistriţa), Silviu Trângă – Hunedoara, Ionuţ Fîţanu – CSS Hunedoara

Ana Maria Mocodean – Şintereag (CSM Bistriţa), Anne-Marie Petruţ – Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Giulia Demian – Şcoala "V. Lucaciu" Maramureş

Echipe

Şcoala Gimnazială „A. P. Alexi Sângeorz Băi a obţinut locul I, Şcoala Gimnazială Ilva Mare - locul II, iar  LPS Bistriţa locul III.

Din cei 1220 sportivi înscrişi, 907 au finalizat cursa.

Felicitări organizatorilor, dar şi participanţilor care au arătat că o zi plină de sport poate fi una relaxantă şi plină de bucurie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5