Mesaj de ZIUA FAMILIEI din partea poliţiştilor bistriţeni

Azi, 15 mai, este "Ziua Internațională a Familiei”, o zi care reflectă importanța pe care fiecare comunitate o acordă celui mai important nucleu al societății. În prezent probleme de ordin social, material aduc tot mai multe provocări pentru cei care iși promit să își unească destinele, pe viață de cele mai multe ori. Din cauze foarte multe și variate, violenţa domestică rămâne de cele mai multe ori ascunsă, iar impactul este devastator și pe termen lung,  mai ales asupra copiilor.

Polițiștii bistrițeni doresc să amintească cetățenilor județului Bistrița-Năsăud faptul că recunoașterea și respectarea unor valori simple, verificate de sute de generații sunt elemente-cheie pentru o comunitate în siguranță.  Facem acest lucru cu sprijinul unui grup de copii, elevi ai clasei a III-a "Step by Step" Colegiul Național "Andrei Mureșanu" Bistrița, care au dorit să ne explice din punctul lor de vedere și pe înțelesul tuturor ce este familia și care sunt valorile ei:

"ceva magic"

 "ceva ce îți aduce bucurie"

 "familia este la fel ca și razele soarelui. Mă ajută și sunt prezente oriunde aș fi"

 "familia este ca un plasture pe o rană"

"familia este totul"

"sprijin, ajutor, curaj. Nu-mi pot imagina viața fără familie"

"Familia este ca petalele unei flori, unite mereu și egale" - ultima definiție reflectă și simbolul campaniei noastre de prevenire a violenței domestice, floarea de nu-mă-uita. Așadar, parafrazând titlul campaniei, vă reamintim că "mai bine dăruiești, decât să lovești".

Și nu uitați:

Un copil martor al unei violențe în familie, chiar dacă nu este agresat direct, poate dezvolta traume pentru toată viața. Noi, adulții suntem modele pentru aceștia. Schimbarea copilului începe de cele mai multe ori cu schimbarea părintelui.

 

Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5