Ministrul Culturii a vizitat Casele memoriale Liviu Rebreanu şi George Coşbuc. Virginia Linul şi-a prezentat creaţiile populare

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, şi-a continuat vineri după-amiază, periplul prin judeţul nostru, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, de secretarul de stat Alexandru Pugna şi de managerul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, Ioan Pintea.

         Ministrul Vulpescu a vizitat Casa Memorială „Liviu Rebreanu”, ulterior ajungând pe Valea Sălăuţei, la casa-muzeu a creatorului popular Virginia Linul, dar şi Casa Memorială „George Coşbuc”.

         „Aflat pe Valea Sălăuței, l-am invitat pe domnul ministru să viziteze un monument de mare importanță istorică, podul de lemn din Coșbuc dar și casa-muzeu a creatorului popular Virginia Linul! Mă bucur că domnul ministru Vulpescu ne stă alături în demersul de modernizare a Podului de lemn din Coșbuc și că este un intelectual de clasă care știe să aprecieze valorile culturale unice ale județului nostru!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         De altfel, la Coşbuc, ministrul Culturii a avut discuţii şi cu primarul Ioan Pavelea, viceprimarul Alin Demian, senatorul Ioan Deneş şi primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

"Turul făcut prin comună i-a întărit convingerile ministrului Culturii în a sprijini eforturile mele, de a impune la propriu noul dicton: ”Prin Cultură la Putere”", a precizat primarul Ioan Pavelea.

Astăzi, ministrul Vulpescu va fi prezent la  Festivalul balmoșului transilvan - preparate  după rețete tradiționale de către cei mai de seamă crescători de ovine, de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. 

Ulterior, acesta va vizita Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, va ajunge la Primăria Rodna, dar şi la Casa Scriitorilor din Valea Vinului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5