Ministrul delegat Adriana Doina Pană, la un nou mandat de preşedinte al femeilor social-democrate

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, a fost aleasă vineri în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Bistriţa-Năsăud, statut pe care îl deţine încă din 2004, cu excepţia perioadei în care a fost obligată să se autosuspende, pe motiv de incompatibilitate.  

La eveniment au participat, din partea organizaţiilor similare ale altor formaţiuni, avocatul Diana Morar (PNL), consilierul judeţean Ramona Bugnar (PP-DD) şi Took Ecaterina (UDMR).  Conferinţa de alegeri a fost condusă de vicepreşedintele PSD, senatorul Ecaterina Andronescu.

Preşedintele PSD BN –Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu, primarii Nicolae Moldovan şi Romeo Florian, viceprimarul George Avram, dar şi fostul ministru Vasile Dâncu au întregit lista invitaţilor de la Conferinţa de alegeri a OF PSD BN. 

         La Conferinţă au participat 116 delegate din toate localităţile judeţului din cele 3000 de femei social-democrate din judeţ, după cum remarca deputatul Doina Pană.

         „Rezultatele ne plasează, la nivel naţional, în topul organizaţiilor judeţene a femeilor social-democrate. Mă înclin cu deosebit respect în faţa dumneavoastră, dragile mele colege, pentru că numai o muncă de echipă poate duce la asemenea rezultate. Este mandatul cel mai rodnic, chiar dacă doi ani am fost în Opoziţie. Pentru prima oară, avem vicepreşedinţi la nivelul Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD, avem două femei vicepreşedinţi în Biroul Permanent al PSD BN, avem o femeie deputat. Avem 19 colege consilier, 2 colege – consilier judeţean, una consilier municipal şi 16 consilier local. În administraţia centrală şi locală am obţinut doi inspectori şcolari general, trei inspectori şcolari de specialitate, doi directori de deconcentrate, un viceconsul, un secretar de stat, un ministru”, a precizat Doina Pană.

Liderul femeilor social-democrate din Bistriţa-Năsăud a menţionat că în PSD BN „nu există misoginism”. „Organizaţia de Femei a primit în permanenţă recunoaşterea valorii şi sprijin din partea organizaţiei mari, indiferent că a fost vorba despre o candidatură la nivel local sau central”, a adăugat deputatul Doina Pană.  

***  

        Uitându-mă în sală, domnule preşedinte, mă întrebam ce aţi face dumneavostră, ca preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD, dacă nu aţi avea cea mai frumoasă parte a organizaţiei? Când am intrat în politică m-am uitat în DEX, iar acolo definiţia este una extrem de generoasă: politica este arta de a te pune în slujba oamenilor. O femeie este în slujba familiei ei, a copiilor ei, este parcă născută să fie în slujba oamenilor. Cred că este şi partea cea mai eficientă a organizaţiei dumneavostră, aveţi pe cine să vă bazaţi”, a punctat senatorul Ecaterina Andronescu.

***

Am venit să privesc, să văd şi eu partea frumoasă a politicii, că m-am săturat de partea urâtă. Aş vrea să o felicit pe prietena mea şi preşedinta dumneavoastră, Doina Pană, pentru ceea ce a făcut. Are o activitate cu adevărat excepţională, a fost atât de modestă în raport, dar s-a văzut faptul că este un politician prin vocaţie, nu un politician conjunctural, pentru că a spus chiar dânsa: „uitându-mă la raport, îmi umple sufletul de bucurie”. Nu o să găsiţi cuvântul bucurie în niciun discurs politic al bărbaţilor. Niciodată nu există cuvântul bucurie.

O felicit pe doamna ministru pentru că ne reprezintă foarte bine, frumos la Bucureşti. Nu este printre politicienii care să facă demagogie goală, nu este printre politicienii care să fi făcut gafe impardonabile şi ne reprezintă frumos, discret, aşa cum suntem noi, cei din zona asta”, a spus fostul ministru, sociologul Vasile Dâncu. 

***

„Împreună am reuşit să construim o organizaţie foarte solidă, o organizaţie care este pe primul loc din punct de vedere politic în judeţul Bistriţa-Năsăud şi cred că greul de-abia de acum începe. Am început cu paşi înceţi, cu ani în urmă, să reconstruim o organizaţie politică, şi împreună am reuşit să ajungem astăzi pe cele mai înalte culmi, să avem poziţii foarte importante, să avem responsabilităţi foarte importante. Orizontul de aşteptare al oamenilor este unul foarte mare, probabil că de-abia de acum începe greul.

Va fi foarte greu să ne menţinem acolo unde am ajuns atât ca organizaţie politică, cât şi în poziţiile pe care, cu ajutorul dumneavostră, o parte dintre noi le deţinem din punct de vedere administrativ.

Era foarte greu de conceput, în urmă cu câţiva ani, că acei doi parlamentari daţi de PSD Bistriţa-Năsăud să reprezinte organizaţia de femei şi pe cea a tinerilor. Suntem în situaţia în care, pentru prima dată, în istoria ei recentă, PSD Bistriţa-Năsăud are marea onoare să aibă un membru al Guvernului, pe o poziţie foarte grea. Eu cred că poziţia pe care Doina Pană o ocupă e una foarte grea.Am două colege în Consiliul Judeţean şi 80% din aparatul de specialitate este ocupat de femei.  E foarte greu pentru mine să precizez unde se face mai multă performanţă, dar aş putea să spun, fără frica de a greşi, că doamnele sunt cu mult mai atente, cu mult mai conştiincioase, nu întârzie la serviciu, nu ies la coniac.

Astăzi după 13 ani, PSD Bistriţa-Năsăud are o organizaţie de prieteni, care nu este învrăjbită de niciun fel de interes. Sigur, avem viziuni diferite, poziţii diferite, dar în momentul de faţă pot să afirm că avem o organizaţie de oameni integri”, le-a spus preşedintele PSD BN, Emil Radu Moldovan, colegelor de partid. 

***

Iată noua formulă de conducere a OF PSD BN!

Preşedinte: Pană Doina

Vicepreşedinţi: CameliaTabără, Alexandrina Boroş, Adela Şofronie, Ileana Moldoveanu, Doreta Oltean, Anuţa Văsieş, Livia Blaga, Smaranda Roş, Adriana Joldoş, Dana Rusz şi Roman Fetti.
Secretar general: Maria Ulecan
Biroul Permanent: Adela Seserman, Nagy Carmen, Liana Stupar, Salak Ramona, Ioana Nicoleta Pop, Sanda Boloş, Nadia Tătar, Crina Clapău, Doina Ganea, Floarea Hazbei, Gabriela Neagoş, Ileana Rus, Gabriela Bolfa, Alina Petri, Alina Oltean, Georgeta Simionca, Danilea Brics şi Maria Scarbura. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5