Ministrul Dezvoltării Cseke Attila: „Liviu Rebreanu” va fi o clădire etalon arhitectural. Sala Polivalentă s-ar putea finaliza până de Crăciun

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, alături de directorul general al CNI – Manuela Pătrăşcoiu,  au efectuat o vizită de lucru în judeţul nostru. Alături de prefectul Stelian Dolha şi subprefecţii Attila Decsei şi Lorand Toth, de preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan şi primarul municipiului Bistriţa – Ioan Turc, oficialii guvernamentali au evaluat stadiul lucrărilor de la trei obiective de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, şi anume reabilitatea Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, modernizarea şi reabilitarea corpului de liceu de la CN „Liviu Rebreanu” şi construcţia Sălii Polivalente din Unirea. Ulterior, ministrul Dezvoltării s-a întâlnit cu primarii judeţului pentru a discuta despre oportunităţile de finanţare viitoare.

         „Este un judeţ în care am mai fost şi în alte ipostaze şi în care mă întorc cu drag. Este al 12-lea judeţ pe care-l vizitez de la preluarea mandatului de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi evident că voi continua şi cu alte judeţe. (...) Am vizitat trei obiective de investiţii importante pentru municipiul Bistriţa şi pentru judeţ”, a declarat ministrul Attila Cseke.

         Lucrările de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” sunt finanţate prin PNDL, au o valoare de 7,6 milioane lei, fiind decontate peste jumătate din cheltuieli. „Execuţia continuă, un corp este deja funcţional”, a punctat ministrul Dezvoltării.

         La CN „Liviu Rebreanu”, proiectul este finanţat prin CNI, având o valoare de aproximativ 38 milioane lei. „Va fi impresionant, eu cred că la finalul acestei investiţii veţi avea o clădire etalon arhitectural cu spaţii complet reabilitate. L-am asigurat şi pe domnul primar ca beneficiar al investiţiei şi pe antreprenor că în bugetul Ministerului Dezvoltării există sume suficiente cu care să finanţăm aceste lucrări. Cerem lucrări de calitate şi dacă lucrările avansează mai repede decât data stabilită ne bucurăm. Termenul de finalizare al construcţie este aprilie 2023”, a menţionat ministrul Cseke.

         Proiectul de construire a Sălii Polivalente însumează aproximativ 90 milioane lei, a debutat în iunie 2020, are termen de finalizare februarie 2022, dar există premisele finalizării în luna decembrie a acestui an. „Lucrările decurg foarte bine. Mobilizarea constructorului mi se pare în regulă. Dacă nu apar eventuale probleme pe parcurs, din discuţia cu antreprenorul există şanse ca acest proiect să fie redat comunităţii locale şi bistriţenilor chiar mai repede decât termenul preconizat. Am asigurat antreprenorul că în bugetul ministerului sunt resurse de finanţare şi că pentru Guvernul actual este importantă infrastructura sportivă”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

         Ministrul Cseke Attila le-a prezentat primarilor două oportunităţi de finanţare, şi anume construcţia de creşe, dar şi finanţarea cadastrării sectoriale cu câte 160.000 lei/unitate administrativ-teritorială.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5