Ministrul Fondurilor Europene: În Bistriţa-Năsăud, avem finanţări de 1,6 miliarde lei. Transmitem la Comisia Europeană proiectul de 220 milioane euro pentru apă şi apă uzată

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a precizat, la Bistriţa, că documentaţia pentru etapa a doua a Master Planului de apă şi apă uzată va fi transmisă la Comisia Europeană până la finalul lunii august.

„În judeţul Bistriţa-Năsăud, un judeţ în care vedem rezultate extrem, extrem de bune, avem finanţări de 1,6 miliarde de lei şi suma cu siguranţă va creşte,din fonduri europene de coeziune. Prima mea întâlnire ca ministru al Fondurilor Europene a fost cu Radu Moldovan şi cu echipa de la compania de apă, legată de proiectul de 220 milioane de euro vizând extinderea reţelei de apă şi apă uzată din judeţ. Cu toată siguranţa, cu toată informaţia din echipa ministerului vă spun că până la finalul lunii august ne dorim şi cred că putem să transmitem acest proiect major la Comisia Europeană. 220 milioane de euro înseamnă extrem de mult, dar calitatea vieţii este foarte importantă. Ne preocupăm de parte de cofinanţare împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, fără de care nimic din ceea ce facem şi cu fonduri europene nu ar fi posibil”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Aceasta a ţinut să precizeze că Bistriţa-Năsăud are  „o bijuterie de spital” de stat, mai ales că vorbim de un judeţ nu foarte mare, cu o echipă foarte frumoasă. Ministrul Fondurilor Europene a menţionat că se vor căuta soluţii de finanţare şi pentru alte investiţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care vizează extinderea unităţii spitaliceşti.

 Potrivit acesteia, în prezent, în România, este alocată suma de 800 milioane euro din fonduri europene pentru investiţii în infrastructura de sănătate – spitale, unităţi de primiri urgenţe  - şi în programele de formare pentru medic işi asistente sau în programe de screening, de depistare şi diagnstic precoce pentru diferite boli.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5