Mitropolitul Andrei a binecuvântat liceul din Căianu Mic. Preşedintele Radu Moldovan: Îl felicit pe Paul Știr, unul dintre cei mai buni primari din România. Condițiile din această școală nu se găsesc în multe orașe din Europa

Sărbătoare la Căianu Mic, unde a fost inaugurat Grupul Şcolar „Ioan Căian Românul” ce a căpătat o altă faţă în urma unui proiect încheiat de administraţia locală cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Alături de primarul comunei, Paul Ştir şi de sute de căienari, a fost prezent, binecuvântând lucrările Mitropolitul Andrei Andreicuţ însoţit de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Doru Zimveliu. Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarul Paul Ştir, subprefectul Terente Ciui, managerul CJC-Gavril Ţărmure, Boca Ovidiu - director liceu.
Conform legii electorale, deşi au ajutat la construcţia liceului, candidaţii la parlamentare nu au putut fi prezenţi, amintind aici pe Doina Pană, Ioan Deneş, Daniel Suciu. La rândul lui, vicepreşedintele CJ, Alexandru Pugna, candidat la Camera Deputaţilor, nu a avut voie să fie la eveniment în satul natal, însă a transmis un mesaj cu o zi înainte de debutul campaniei: "O mare bucurie in satul copilariei mele Căianu Mic unde va avea loc inaugurarea Liceului Tehnologic "Ion Cãian Românul" . Felicit din tot sufletul pe Primarul Paul Știr, cel care a fost sufletul actiunilor de acolo, si de acum o sa ne bucurãm împreunã de realizarea unui obiectiv atât de important si necesar pentru comuna Cãianu Mic si întreaga Vale a Tiblesului".
"Liceul Ion Căian Românul din Căianul Mic a fost modernizat și dotat în urma unei investiții de peste 1,3 milioane de euro! 19 săli de clasă amenajate și utilate cu mobilier nou și materiale didactice oferă celor peste 500 de elevi ai liceului condiții foarte bune de studiu! Vreau să îl felicit pe Paul Știr, până nu demult, cel mai tânăr primar din România și acum unul dintre cei mai buni primari din România pentru modul în care gospodărește comunitatea din Căianu Mic! De asemenea le urez mult succes elevilor și cadrelor didactice care vor profesa aici! Condițiile din această școală nu se găsesc în multe orașe din Europa, motiv pentru care elevii care învață aici au șanse reale de dezvoltare pe viitor! Mult succes și la mai multe proiecte duse cu bine la capăt" declară preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Cu o valoare totală de 6.953.931,52 lei, proiectul a avut ca obiectiv general reabilitarea, extinderea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare și îmbunătățirea calității infrastructurii de educație în mediul rural și dotarea unității școlare în vederea asigurării unui proces educațional la standarde europene. Astfel, prin proiect s-a realizat reabilitarea și extinderea pe orizontală și verticală a imobilului , precum și recompartimentarea spațiilor interioare. Clădirea instituției de învățământ are acum un regim de înălțime D+P+E. La demisol, spațiul existent a fost extins cu o suprafață destinată instalării centralei termice. La parter s-au creat spații noi cu destinație grup sanitar separat pe sexe, depozit materiale de curățenie și două căi de acces pe nivel. Clădirea a fost etajată, astfel încât în spațiul obținut s-au amenajat săli de clasă, laboratoare, cabinete pentru dascăli, sală profesorală, sală festivă și grup social. În ceea ce privește amenajările exterioare, prin proiect s-au realizatspații verzi, alei și împrejmuire. De asemenea, prin proiect au fost achiziționate echipamente IT, mobilier didactic și utilaje tehnologice necesare derulării procesului educativ la cele mai înalte standarde.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5