Pa la noi, pa la Caian, bucuria întâlnirii cu tradiţiile. Primarul Paul Ştir şi ministrul secretar de stat Alexandru Pugna i-au colindat pe consăteni

Sărbătoare la Căminul Cultural Căianu Mic de Crăciun. Primăria şi Consiliul Local şi Liceul Tehnologic „Ioan Căian Românul” au organizat Festivalul de Colinde „Pa la noi, pa la Caian”. Evenimentul a prilejuit întâlnirea cu colindul prin colindătorii ce au adus mesajul Naşterii Domnului. Au fost prezente grupuri de colindători de pe Valea Ţibleşului, precum şi din alte zone ale judeţului, iar gazde au fost colindătorii de la Mioriţa, elevi ai Liceului Tehnologic Ion Căian Românul, coordonaţi de prof. Mihaela Retegan.
În cuvântul său, primarul Paul Ştir le-a mulţumit oamenilor din comună că au fost alături de el de-a lungul anului, iar susţinerea oamenilor nu face decât să-i dea putere pentru alte proiecte deosebite. În acelaşi timp, le-a urat sărbători frumoase şi i-a asigurat de tot sprijinul administraţiei locale pentru fiecare cetăţean şi în 2018.
Au răspuns invitaţiei primarului Paul Ştir, ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, fiu al comunităţii, preoţii Alexandru Gherghel din Căianu Mic şi Ştefan Crişan – Căianu Mare, directorul liceului din localitate -Ovidiu Boca.
Alexandru Pugna, îndrăgitul artist ce promovează colindul din satul natal – Căianu Mic, a colindat ca altădată împreună cu consătenii săi. „Emoţia reîntoarcerii în satul copilăriei, printre cei dragi şi frumuseţea colindelor şi a costumelor populare sunt cele mai frumoase trăiri sufleteşti. Clipe de reală bucurie sufletească ascultând colindele interpretate de copiii de aici de pe valea noastră. Felicitări sincere Primarului Paul Știr sufletul și inițiatorul acestui Festival de Colinde de pe Valea Țibleșului și tuturor celor ce se implică să țină aprinsă flacăra tradiției românești. Minunat ”, ne-a declarat Alexandru Pugna.
O ediţie de colecţie a festivalului iniţiat de primarul Paul Ştir, care, an de an, de sărbătorile Crăciunului aduce un strop de frumuseţe în sufletul căienarilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5