Mitropolitul Andrei, în Parohia Ortodoxă Cheţiu-Bozieş, la comemorarea pr. Alexandru Cherebeţiu, un om care se refuză uitării

Marți, a avut loc Conferinţa preoţească de toamnă, pentru clericii din Protopopiatul Beclean, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, unde părintele lect. univ. dr. Răzvan Perşa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susţinut conferinţa cu tema „Strategii misionare post – referendum”.

După acest eveniment, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a poposit în Parohia Ortodoxă Română din Chețiu, Filia Bozieș unde a săvărșit o resfințire de Cruce și un Parastas la mormântul părintelui Alexandru Cherebețiu participant delegat al românilor la Adunarea de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. La căminul Cultural din Bozieș s-a desfășurat partea a doua a acestui eveniment, susținându-se o mica conferință dedicată personalității părintelui Alexandru Cherebețiu,

La această conferință au participat și au luat cuvântul Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, primarul comunei Chiochiș -  Vasile Silași, pr. lect. univ. dr. Răzvan Perșa, pr. protopop de Beclean -  Doru Zinveliu, pr. consilier Cristian Baciu, pr. prof.  dr. Adrian Cherhaț - inspector şcolar la disciplina Religie Ortodoxă, general maior univ. dr. Ioan Manci, Vasile Puica  - vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsud, din familia părintelui Alexandru Cherebețiu, nepoata după soț a dânsului în vărstă de 85 de ani -  ing. agr. Ileana Cherebețiu, dr. Vasile Mureșan din Chiochiș, părintele Nicolae Moldovan - starețul Mănăstirii Nicula, pr. paroh Ioan -Mihai Pop din Chiochiș și, bineînțeles, invitatul special al acestui eveniment părintele sociolog Crin Triandafil Theodorescu, de la Parohia Ortodoxă Română Lușca, Protopopiatul Năsăud, precum și părintele consilier arhid. Claudiu Ioan Grama.

Aceată sărbătoare a fost înfrumusețată cu un program artistic de cântece patriotice și de o suită de dansuri populare prezentate de Ansamblul UNIREA al Parohiei Ortodoxe Române Chețiu, Filia Bozieș conduși de instructorul coregraf Antal Alexandru, precum și de momentul patriotic prezentat de părintele Gavril Mureșan din Beudiu.

Precizăm că acest eveniment a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Chețiu, Filia Bozieș cu ajutorul consiliilor și comitetelor parohiale, de părinții și bunicii copiilor și tinerilor din ansamblu, al familiei Mureșan și Cherebețiu, de pr. paroh Teodor-Marius Cornea și doamna preoteasă Rodica-Cristina Cornea, ajutați și spijiniți de distinsa și implicata doamna Iulia Ionela Dragu, reprezentantul Asociației „Mereu Împreună” care a prezentat acest eveniment.       

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 Pr. paroh Teodor-Marius Cornea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5