Mobilitate inteligentă, economie puternică! Vino la evenimentele de joi, din Piaţa Centrală!

Începând cu anul 2002, în fiecare an, în perioada 16 – 22 septembrie, Europa găzduiește cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul său – Săptămâna Europeană a Mobilității. Campania urmărește să influențeze mobilitatea și politicile din domeniul transportului urban, să îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții cetățenilor și să le ofere acestora șansa de a înțelege mai bine mobilitatea urbană și modul în care pot participa activ la combaterea provocărilor legate de viața urbană (precum, spre exemplu, poluarea aerului).

De la introducerea sa, Săptămâna Mobilității a adus împreună în lupta împotriva poluării și schimbărilor climatice orașe din întreaga lume. În anul 2015, 45 de țări de pe toate continentele s-au alăturat statelor membre ale Uniunii, luând parte la campanie. Se estimează astfel, că peste 200 milioane de oameni au beneficiat de pe urma acestei campanii, 900 de orașe organizând „Ziua fără autoturism” și 5657 de măsuri permanente fiind implementate în 799 de orașe. Cele mai populare măsuri au fost campaniile de conștientizare privind utlizarea mijloacelor de transport inovative, creșterea accesului la aceste mijloace de transport și introducerea de noi facilități destinate bicicliștilor.

În anul 2016, campania pune accentul pe „Mobilitatea inteligentă și durabilă – o investiție pentru Europa”. Pentru a încuraja mobilitatea urbană prietenoasă mediului înconjurător, Comisia Europeană și-a propus atingerea a două obiective majore: eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali până în anul 2050 și trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în anul 2030. Comisarul UE pentru transporturi, Violeta Bulc, a stabilit în acest sens, pentru anul 2016, patru domenii de intervenție prioritare: inovare, digitalizare, decarbonizare și oameni.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa este, şi în acest an, unul dintre promotorii Săptămânii Europene a Mobilității, prin evenimentele organizate la data de 22 septembrie 2016, în Piața Centrală din Bistrița, începând cu ora 10:00:

Minicampanie de informare cu privire la politicile Uniunii Europene în domeniul transporturilor inteligente, destinată publicului larg;

Jocuri distractive de mobilitate inteligentă adresate preșcolarilor și școlarilor din ciclul primar, precum și animație cu Mascota ECO, parte a campaniei „Smart mini-CitiZENs”, organizată în colaborare cu Primăria municipiului Bistrița.

                        Cetățenii de toate vârstele sunt încurajați să se alăture luptei pentru mobilitate inteligentă și durabilă, utilizând mersul pe jos sau mijloacele de transport alternative.

            

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5