Moş Crăciun a ajuns la fiecare copil din Coşbuc. Colindele străbune s-au auzit pe uliţa poetului. Gazde primitoare pentru colindători – primarul Ioan Pavelea şi părintele Iuliu Morariu

Moş Crăciun nu a lipsit nici anul acesta de la Coşbuc, prin grija primarului Ioan Pavelea, toţi copiii cuminţi din comună primind, în Ajun de Crăciun, în curtea Primăriei, cadouri. Moşul a ajuns cu trăsura specială, un car alegoric al Crăciunului, pentru a bucura sufletele celor mici care, la rândul lor, l-au răsplătit cu colinde şi cântecele.
Apoi, a doua zi de Crăciun, într-o sală arhiplină s-a desfăşurat cea de VII-a ediţie a Festivalului „Colindul Sfânt şi bun”, iniţiat de părintele Iuliu Morariu, alături de Primăria, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, dar şi instituţiile judeţene, amintind aici Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură.
Evenimentul a fost prezentat de etnolog drd. Smaranda Mureşan – şef Serviciu CJC, într-un frumos costum de pe Valea Sălăuţei, cum de altfel au scos din lada de zestre hainele tradiţionale mulţi dintre cei prezenţi în Căminul Cultural.
„Crăciunul unește și spun că trebuie să fim mai buni nu numai acum, ci tot anul,să ne bucurăm de acești frumoși vestitori ai Nașterii Mântuitorului Nostru Isus Hristos, grupurile de colindători. Vă mulțumim tuturor celor prezenti!”, a declarat primarul Ioan Pavelea.
În mesajul său, părintele Iuliu Morariu a vorbit despre faptul că festivalul este tot mai bogat în tradiţii şi că devine mai apreciat de la an la an: „Atâta vreme cât colindul românesc nu va pieri, acesta va avea continuitate pururea. Vă doresc tuturor sărbători fericite, Doamne ajută şi La mulţi ani!”.
„La inițiativa preotului Morariu Iuliu, frumoasele obiceiuri de colinde de pe Valea Sălăuței s-au desfăsurat în cadrul festivalului ”Colindul sfânt și bun” în comuna #Coșbuc. A doua zi de Crăciun, sala căminului cultural s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei veniți să asiste la un spectacol de excepție” a spus viceprimarul Alin Demian.
I-au încântat cu colinde frumoase pe cei din Coşbuc grupurile de colindători din Bichigiu (coordonator preoteasa Maria Zinveliu), trei grupe din Coşbuc, amintind aici grupul coordonat de părintele paroh Iuliu Morariu, dar şi cele de la şcoală, coordonate de prof. Liliana Pavelea şi prof. George Pavelea care a venit şi cu colindătorii din Runcu Salvei, colindătorii din Zagra, coordonaţi de prof. Daniel Ceuca. Printre artiştii care i-au încântat pe hordouani au fost Alina Ceuca, Amalia Ţuţuruga, Alexandra Bindea, Teodora Vasilichi şi Mihai Manciu – la pian.
Emoţii au trăit departe de casă şi 11 militari din Coşbuc prezenţi în misiune în Afganistan, care au văzut totul transmis live pe internet. La rândul lor, după ce s-au bucurat de colindători, i-au colindat pe cei de acasă.
A fost o întâlnire de suflet în care urmaşii poetului George Coşbuc s-au bucurat împreună de Sfintele sărbători. La fel ca în celebea poezie “Iarna pe uliţă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5