Moțiunea împotriva Guvernului Cîțu a trecut cu 281 de voturi

Comunicat de presă

Cel mai arogant premier al României a fost demis cu cel mai mare număr de voturi care s-a dat în Parlamentul României pentru o moțiune de cenzură, iar Cîțu devine astfel cel mai catastrofal președinte al PNL.
Din partid istoric PNL se transformă în partid care devine istorie.
PSD s-a ținut de cuvânt:
• a depus moțiune împotriva guvernului când cealaltă moțiune s-a împotmolit în erori constituționale,
• a votat prima moțiune care a ajuns în Parlament,
• a votat cu bilele la vedere, risipind astfel toate suspiciunile vehiculate de USR-Plus sau AUR
• a votat împotriva întregului Guvern PNL, USR UDMR, nu numai împotriva lui Cîțu.
Pasul următor este realizarea unui acord politic pentru instalarea unui Guvern de tranziție până la primăvară când se vor putea realiza alegeri anticipate. Până atunci, Guvernul de tranziție trebuie să ia cele 10 măsuri propuse de PSD.
Iohannis trebuie să-și recunoască eșecul și să renunțe la ideea unui alt proiect politic cu o coaliție PNL-USR-Plus-UDMR, care nu poate produce decât aceleași rezultate catastrofale. Ar fi o dovadă de nebunie să încerci mereu același lucru, în speranța că vei obține rezultate diferite.
PSD își va asuma guvernarea după alegerile anticipate, cu o majoritate legitimă, care să reflecte voința cetățenilor.
În momentul de față, orice majoritate politică este nelegitimă. De aceea PSD susține un guvern de tranziție din specialiști și organizarea de alegeri anticipate.

Biroul de presă al PSD

Comentarii

05/10/21 17:10
Vizitator

După ce, prin deciziile sale necugetate de încălcare a protocolului de colaborare dintre PNL, USR-PLUS si UDMR, a declansat criza politică soldată cu ruperea coalitiei de guvernare premierul Florin Cîțu a compromis sansa unei guvernari stabile pentru urmatorii 4 ani.
Ba mai mult, după congresul PNL din 25 septembrie partidul a fost scindat de catre lingăii din tabăra Cîțu care fac parte din oastea de strânsură a fostului PDL, despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu de la Brătianu. Prin urmare acestia nu au nici o terebă cu liberalismul. Asa se explică faptul că acestia au sustinut la conducerea PNL pe un neica-nimeni precum Florin Cîțu, care demonstrează că e un maimuţoi dus cu pluta după ce și-a pus pe Instagram un video cu el în formă de Superman.
Chiar si sub aspect ideologic, la congres motiunea premierului „superman” Florin Cîţu intitulată „România Liberală” a fost o insiruire de fraze unele chiar fără noimă precum „Suntem în PNL pentru că suntem liberali” sau „Împreună decidem kilometrul zero al liberalismului”, ceea ce este o ineptie prin care anulează practic întreaga istorie a PNL – înfiinţat în 1875, anul care este adevăratul kilometru zero al liberalismului. În altă parte se constată o exprimare ce denotă fractură de logică: „Dacă timp de aproape 150 de ani dezvoltarea în România a fost centrată pe stat, iar cetăţeanul a fost dominat de stat, viziunea României Liberale se concentrează pe cetăţean şi pe comunităţile locale”. Păi dacă Florin Cîţu critică 150 de ani de politică liberală centrată pe stat, în timp ce el doreşte să facă politică axată pe cetăţean şi comunităţile locale, el sterge cu buretele si peste întreaga activitate depusă de familia Brătianu in modernizarea României. Si exemplele ar putea continua.
Acum după motiunea de cenzură, premierul Florin Cîţu a ajuns acolo unde merita- la groapa de gunoi a istoriei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5