Năsăudeanul Paul Târlişan, locul I la Olimpiada Naţională de Matematică

Lotul de matematică al județului a avut o comportare excelentă la Olimpiada Națională de Matematică, asta după ce elevul Paul Târlișan, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, a cucerit premiul I şi medalia de aur. În plus, elevul năsăuidean Paul Târlişan s-a clasat pe primul loc şi la barajul pentru lotul naţional. Este o performanţă deosebită, obţinut prin încununarea talentului cu multă muncă, ce confirmă şi rezultatele constante de-a lungul timpului.

La clasa a VIII-a, Alex Claudiu Deac de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa a obţinut medalia de bronz.

Tot medalii de bronz au cucerit şi Anca Badiu (clasa a VI-a) de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi Andra Sorin Ihuţ (clasa a VI-a) de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa.

Olimpiada Naţională de Matematică s-a desfăşurat în perioada 6-10 aprilie, la Bucureşti.  Au trecut 110 ani de la primul concurs de matematică din România, „strămoşul” acestei olimpiade. Primul premiant al acelui concurs a fost Dan Barbilian, viitorul poet Ion Barbu şi matematician Dan Barbilian.

A fost a 66-a ediţie a competiţiei, la care au participat elevi de la clasa a V-a până la a XII-a. Proba de concurs s-a desfăşurat marţi, 7 aprilie, la Liceul Tehnologic de Metrologie "Traian Vuia". Elevii clasaţi pe primele locuri au susţinut joi, o probă de selecţie (baraj) pentru alcătuirea loturilor naţionale participante la olimpiadele internaţionale, a explicat Societatea de Ştiinţe Matematice.

 

 

 

Comentarii

23/04/15 21:12
Balasz Muresan ...

FELICITARI PAUL!!! SUNT MANDRA CA AI REPREZENTAT CU CINSTE ORASUL ACADEMICIENILOR DE PE VALEA SOMESULUI SI M-AS BUCURA CA, PESTE ANI SA-TI OFER UN BUCHET DE FLORI, INTR-UN CADRU FESTIV, LA FACULTATEA DE MATEMATICA DIN CLUJ NAPOCA. ITI DORESC SA AJUNGI CEL PUTIN DOCTOR IN MATEMATICA!!! FELICITARI PARINTILOR TAI MINUNATI, CARE TE-AU CRESCUT SI EDUCAT ATAT DE FRUMOS!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5