Paul Târlişan, în lotul extins de matematică, după 3 baraje. Miza: Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca

Năsăudeanul Paul Târlişan a reuşit să treacă de cele trei probe de baraj pentru a rămâne în cursa pentru accederea în lotul de matematică al României care va participa la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

După menţiunea şi medalia de argint obţinute la „Naţionalele„ de Matematică, elevul de la Colegiul Naţional George Coşbuc, pregătit de prof. Edith Ioviţa, a reuşit să treacă, pas cu pas, de fiecare probă de baraj, rămânând în primii 14 elevi calificaţi. Alte două probe vor configura lotul de 6 cu două rezerve.

În perioada 3 - 14 iulie 2018 se va desfăşura la Cluj-Napoca, cea de-a 59-a Olimpiadă Internaţională de Matematică (IMO), un adevărat campionat mondial de matematică pentru elevii de liceu din lume. Această manifestare reunește în fiecare an, peste 600 de elevi din aproximativ 110 țări, fiecare ţară fiind reprezentată de o echipă formată din maxim 6 elevi şi însoţită de cel puţin doi profesori matematicieni. În total sunt implicate, considerând organizatorii şi matematicienii evaluatori, aproximativ 1000 de persoane.

    Juriul care alege problemele selectate de o comisie formată din matematicieni români, se întruneşte în zilele de 4 - 8 iulie, proba de concurs desfăşurându-se în zilele de 9 şi 10 iulie în Sala Polivalentă, pe o durată de 4 ore  şi jumătate alocate rezolvării a câte 4 probleme, traduse în limbile fiecărei ţări. Coordonarea corecturii se va face în zilele de 11 şi 12 iulie iar festivitatea de acordare a medaliilor va avea loc pe 13 iulie.

    Olimpiada este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu implicarea ştiinţifică a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi sub coordonarea locală a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Ne bucurăm de sprijinul instituțional al Institutului de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române, al Consiliului Judeţean Cluj, al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al mediului universitar bucureștean și clujean – Facultatea de Matematică și Informatică din București și Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5