Nazarica Munteanu şi timpul literei

Scriitoarea Nazarica Munteanu a ajuns la cel de-al şaptelea volum. De această dată ne propune întâlnirea cu „Timpul… spectacolul răbdării”, prin intermediul Editurii „George Coşbuc”. Gânduri-rânduri care aştern dorinţa netrucată a omului de a străbate prin lumea oarbă întru căutarea viitorului. „O vană iluzie” spune scriitoarea, care propune prin intermediul unor pastile literare picături din suflet întru aşteptarea timpului care va vindeca „durerea din oasele noastre”. Cu fiecare carte, Nazarica Munteanu aduce o altă viziune asupra lumii, fie prin versuri, proză sau versuri în proză.

La scriitoare, noaptea devine lumină, învăţându-ne să fim mai buni, descoperindu-ne elanul vital care este principiul spiritual. Fiecare expunere este un antidot pentru aducerea fericirii supreme pe aripile unui timp care dezleagă mesajul luminii. Cartea stârneşte atât prin titlurile alese la fiecare „pastilă”, care nu depăşeşte două aliniate, cât şi prin cuvintele meşteşugite care se odihnesc în aceste pagini, recunoscând autorul. Binecuvântarea cerului şi cântecul îngerilor răzbat de dincolo de lumea imediată, în taina umbrelor descoperind lumina salvatoare.

Prin această carte, Nazarica Munteanu se apropie şi mai mult de scriitorul profesionist, dovedindu-ne că la doar câţiva ani de la publicarea primei cărţi are un drum al ei, străbătut pas cu pas, individualizând-o în rândul scriitorilor bistriţeni şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5