Tu ce brânză consumi? Află care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză

O alimentație echilibrată presupune și includerea produselor lactate în meniul zilnic. Dacă însă ții la silueta ta, va trebui să te orientezi mereu către brânzeturile cu un conținut redus de grăsimi. În România, tipurile de brânză consumate numără puține variante, însă dacă este să ne aruncăm un ochi și peste hotare, ai putea fi surprins de câte feluri de brânză există la nivel internațional.

Noi am făcut o listă cu cele mai sănătoase, dar și cele mai apreciate dintre acestea, așa că citește în continuare dacă vrei să afli ce bunătăți poți degusta, dar mai ales cum anume.

 

Brânza Feta

Grecii sunt cei care au dus acest tip de brânză peste meleaguri și i-au făcut pe toți să se îndrăgostească de gustul fin și lăptos al acesteia. Cu o aromă puternică și o textură cremoasă, brânza feta este ideală pentru a fi consumată ca atare ori în rețete de supe, salate, pizza, dar și alături de o porție zdravănă de cartofi dulci sau chiar împreună cu o felie de pepene roșu. 

O porție de Feta nu ar trebui să depășească gramajul de 30 gr, care nu are mai mult de 74 de calorii.

 

Brânza Mozzarella

Rămânem în zona mediteraneană, dar ne îndreptăm atenția către italieni, care au transformat industria brânzeturilor în artă. Tot ei au început să producă și mozzarella, o brânză dulce și foarte sănătoasă, fiind neprocesată. În general, mozzarella se obține din lapte de bivoliță, foarte indicat pentru curele de slăbire sau pentru stilul de viață echilibrat, în general. 

O porție de mozzarella conține doar 71 de calorii pentru 30 de grame și este recomandată de medicii nutriționiști pentru bolile de inimă sau afecțiuni legate de tensiunea arterială ridicată.

 

Parmezanul

Tot italienii au patentat și parmezanul, o brânză cu o aromă puternică, folosită în general ca topping pentru pizza sau paste. Originară din Parma, localitate de la care și-a luat și numele, parmezanul a fost preferata lui Boccacio, scriitorul care visa la munți de parmezan cu macaroane și ravioli. Totuși, acest tip de brânză este recomandat a fi consumat în cantități mici.

 

Brânza Gouda

Ajungem și în Olanda, unde laptele de vacă a primit una dintre cele mai gustoase destinații - brânza Gouda. Bogată în vitamina A, calciu, fosfor și zinc, Gouda este folosită cu succes în rețete de burgeri suculenți sau ca ingredient pentru diverse sosuri din brânzeturi, fiind foarte aromată.

 

Brânza Camembert

Nu puteam uita de francezi, care, pe lângă vinuri, produse de patiserie și parfumuri, excelează și ca capitolul brânzeturi. Camembertul este un tip de brânză cu crustă de mucegai alb, care se poate consuma sau poate fi îndepărtat, foarte cremoasă și moderată ca gust. Merge de minune în combinație cu un pahar de vin roșu și câteva felii de măr, dar poate fi folosită și în rețete mai mult sau mai puțin sofisticate. Se recomandă consumul în cantități modeste, deoarece Camembertul este bogat în grăsimi, dar are grijă de sistemul tău osos.

 

Brânza Emmentaler

Nici elvețienii nu s-au lăsat mai prejos și au creat acum sute de ani brânza Emmentaller, altfel cunoscută și sub numele de șvaițer. Acest tip de brânză este foarte bogată în fosfor și calciu, însă o porție atinge valoarea nutritivă de o sută de calorii, deci trebuie consumată cu moderație.

Dacă ți-am făcut poftă de brânză, nu e nevoie să ieși din casă pentru a te bucura de gustul ei desăvârșit, pentru că acum îți poți comanda brânza direct de la Carrefour, alături de multe alte produse alimentare pe care le iubești.

 

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avizier-board-branza-consiliu-821365/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5