Ce condiții asigură grupul Carmistin animalelor care ajung pe masa românilor?

Cu o experienţă de peste două decenii pe piaţa din România, grupul Carmistin se ocupă de furaje și agricultură, dar și de creşterea păsărilor, porcinelor și vitelor, astfel încât asigură o mare parte din hrana pe bază de proteine a românilor interesaţi de propria lor sănătate.

Carmistin este un pion important pe piaţa cărnii din România, deoarece furnizează produse de înaltă calitate, care provin dintr-un mediu responsabil și care oferă nutrienţii, proteinele și substanţele necesare unui regim alimentar sănătos.

Carne de pui sănătoasă și delicioasă – Cu ce sunt hrăniţi puii care au gustul identic al celor de ţară?

Gustul adevărat al puiului de ţară s-a pierdut de-a lungul timpului din cauza chimicalelor folosite pentru a hrăni găinile. Din fericire, există încă situaţii și ferme în care puii sunt hrăniţi că în trecut, a căror carne are un gust deosebit și cărora nu le lipsesc nutrienţii necesari unei diete echilibrate.

Nutriţioniştii și inginerii specializaţi urmăresc producerea unui pui de carne cu un aspect și un gust similar cu cel al puiului crescut în ograda ţăranului român. De aceea, puii se cresc cu cereale din import și cu hrană ecologică, de bună calitate.

Citește și: 2 mari beneficii oferite de carnea de vită

Hrana vitelor din fermele Carmistin – secretul obținerii unui tip carne sănătoasă pentru întreaga familie

Pentru că nutriţioniştii recomandă introducerea preparatelor din vită în alimentaţia bebeluşului în primele luni de diversificare, dar și în alimentaţia persoanelor care ţin la sănătatea și la silueta lor, carnea de vită consumată trebuie să fie foarte sănătoasă. O carne sănătoasă nu poate proveni decât de la vite crescute în condiții foarte bune.

Hrănirea vitelor este foarte importantă, atât pentru carnea de bună calitate, cât și pentru laptele oferit și pentru produsele lactate rezulate. În fermele Carmistin, de la naşterea viţeilor și până la înţărcare, aceștia sunt hrăniți cu lapte direct de la mamă timp de 150 de zile și cu înlocuitor timp de alte 75 de zile.

Ulterior, vițeii înțărcați și vitele mature se hrănesc cu nutreţuri suculente, fân și furaje concentrate, cu porumb de siloz, sfeclă de zahăr, cartofi și borhot de bere.

Care sunt rasele de porci apreciate de fermieri pentru carnea lor?

Unul dintre cele mai consumate tipuri de carne în România este carnea de porc. Există peste 350 de rase de porci la momentul actual. Unele rase de porci au carnea mai slabă, iar altele au mai multă grăsime. În ferme, cele mai populare rase de porci sunt:

·          Duroc – Rasa de porci Duroc este uşor de recunoscut prin urechile lăsate, creşterea rapidă în greutate, pielea și părul închise la culoare și şoriciul gros. Faptul că suinele sunt docile și atunci când cresc în greutate au ţesut muscular sunt alte motive pentru care fermierii preferă această rasă.

·          Petrain – Rasa de porci Petrain este caracterizată prin picioarele scurte și trupul musculos, capul mic și gâtul scurt, precum și pielea albă cu pete negre. Exemplarele sunt sensibile la frig și la căldură în exces.

·          Marele Alb – Porcii din rasa Marele Alb au pielea albă, fără pete, urechile ridicate si aspect general robust. Exemplarele sunt calme, au o viață lungă și pot ajunge chiar până la greutatea de 400 kg.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5