Astăzi, 59 directori și 17 directori adjuncți își încheie mandatele de management educațional! Se anunţă schimbări!
"După 4 ani, astăzi, 59 directori și 17 directori adjuncți își incheie mandatele de management educațional. Sunt mandate câștigate în urma unui concurs ’’în vitrină’’ fiind provocați la acea vreme să construiască un proiect ambițios pentru dezvoltarea școlii lor iar ulterior să-l implementeze. Satisfacția lucrurilor împlinite e ceea ce rămâne la ceas de bilanț și pentru că o bună bucată de vreme am lucrat împreună simt nevoia să vă felicit că ați condus un ’’4x4’’ ca adevărații PROFesioniști" anunţă vicepreședinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, fost inspector şcolar general.
De cealaltă parte, inspectorul şcolar general Mihai Mureşan a precizat că noile decizii de detaşare în interesul învăţământului vor fi transmise începând cu 11 ianuarie. Potrivit acestuia, şedinţa Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar General are loc astăzi (n.n. - 8 ianuarie), pe ordinea de zi figurând şi acest subiect. Mihai Mureşan nu a dorit să facă nicio precizare cu privire la menţinerea sau schimbarea din funcţie a directorilor cărora le expiră mandatul.
Pe viitor, ministrul Educaţiei doreşte schimbarea metodologiei. Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari din școlile respective, a anunțat Sorin Cîmpeanu, la Antena3. Acesta a declarat că va lupta cât poate de eficient pentru a impune, politic, acest sistem de alegere a directorilor din școli.
Întrebat ce se poate face în acest moment cu numirea directorilor cărora le expiră mandatele în această perioadă, Cîmpeanu a spus mai întâi că “abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general”.
"Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor ști cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul. Cred că numărul greșelilor va fi mult mai mic dacă vom reuși să impunem, politic desigur, acest sistem”, a spus Cîmpeanu.
Citiţi şi:
- (Pe surse) Directori noi în şcolile din judeţ
- 18 directori şi 6 directori adjuncţi de şcoli din județ, numiţi prin detașare!
- Un nou concurs de directori de şcoli. Camelia Tabără: Sper să avem directori titulari în toate şcolile
- Noi directori la şcolile din Bistriţa-Năsăud! Vezi nominalizările!
- Hai în 4 x 4- este mesajul transmis de generalul Camelia Tabără noilor directori ai şcolilor din judeţ
Comentarii
ONORAT DOMNULE MINISTRU,
Cred că nu ați avut în vedere școlile din mediul rural cu un singur rând de clase, unde profesorii titulari sunt doar cei de limba română și de matematică datorită numărului de ore din Planul de învățământ, ceilalți, au ore, dacă sunt titulari, în mai multe școli. Atunci, unde vor vota pe director ?. Și să știți că sunt multe școli în această situație.
Cu respect, Rus Augustin
Referitor la întrebarea domnului profesor Augustin Rus soluția se găsește în dispozițiile art. 57(3) din OMENCS nr. 5079 din 31 august 2016, publicat în M.Of. nr. 720 din 19 septembrie 2016, modificat prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3027 din 8 ianuarie 2018, privind ROFUIP,... declarație în scris la începutul fiecărui an școlar unde are norma de bază și alte obligații. De aici primește voucher de vacanță și se planifică pentru vaccinul împotriva Covid-ului.
Adaugă comentariu nou