Gânduri în pandemie

„Gânduri în pandemie” este o carte de poezii apărută recent la Editura Nosa Nostra a doamnei prof. Virginia Brănescu.
Textul cărţii este sugestiv şi ne îndeamnă la o analiză a propriilor trăiri în această perioadă.
Pentru doamna Brănescu gândurile s-au adunat în versuri adresate familiei, prietenilor, cunoscuţilor, poezia şi pictura considerate singurele modalităţi de comunicare cu exteriorul.
Puterea de a-şi manifesta sentimentele în creaţia literară şi în pictură o consideră un dar divin, ce-i aduce bucurie şi reverie.
Primele poezii sunt dedicate familiei, fiicei, nepoţilor şi partenerului de viaţă care i-a fost mereu alături în lupta cu tot ce le-a fost dat să trăiască.
Tuturor le-a oprit ce a avut mai de preţ, iubirea. Iubirea de soţie, de mamă, care se regăseşte şi la fiica ei, mereu prezentă în viaţa celor trei copii ai săi.
Ca orice bunică, d-na Brănescu îşi adoră nepoţii, cărora le urează, de câte ori are ocazia, tot ce este mai bun şi mai bine pentru ei. Fiecăruia i se adresează direct pe nume, marcând momente importante din viaţă cu încurajări pentru viitor, venite din suflet.
Atenţia i se îndreaptă însă către Steluţa, acum „un boboc”, mâine „o floare” care îşi are deja conturate gândurile de viitor. O binecuvântează, dorindu-i împlinirea idealurilor spre care visează.
Autoarei nu-i scapă niciunul din familie şi fiecare moment mai deosebit din viaţă îl marchează în versuri. Este un mod de comunicare la distanţă pe care-l mânuieşte cu pricepere. Pentru că familia este un univers al iubirii, al bunei înţelegeri şi al împlinirilor.
Aş cum a făcut-o întotdeauna, nu-şi uită prietenii şi cunoscuţii. Fiecăruia îi rezervă un moment de trăire poetică prin care şi-i aduce aproape, dovedind că nimic nu uită, nimic nu-i scapă.
Un model de voinţă şi tenacitate, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă.
Oare câţi reuşim să ne ţinem aproape pe cei dragi în momente grele de încercare?
Un model de viaţă pentru noi toţi, un îndemn de a căuta şi a găsi în interiorul nostru puterea de a rezista indiferent de situaţia în care ne aflăm.
Prin talentul cu care a fost înzestrată şi prin calităţile de bun psiholog, d-na Brănescu reuşeşte să ne transmită ideea că viaţa trebuie trăită frumos.
Aşa cum gândurile autoarei ajung la sufletele cititorilor şi ale noastre se îndreaptă cu admiraţie şi respect spre cea care a reuşit să ne impresioneze prin cele 22 de volume de proză şi poezii, precum şi multiplele tablouri pictate, imagini de lumină şi culoare din realităţile ce i-au atras atenţia.
Ele încântă privirea prin imaginile din carte cu trimitere la pereţii interiori ai propriei locuinţe, o adevărată expoziţie de artă plastică.
Munca i-a fost răsplătită cu multiple premii obţinute în ţară şi în străinătate (Canada, Spania, Suedia).
Doresc să-i transmit mulţumirile mele pentru că ne-am aflat şi noi (atât eu, cât şi soţul) printre cei menţionaţi în carte. De asemenea, pentru momentele plăcute avute în timpul vizitelor acasă sau convorbirilor telefonice.
Sincere felicitări, gânduri bune şi multă sănătate.
Paraschiva Avram,
profesoară pensionară

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5