Preşedintele Radu Moldovan: Costurile pentru investiţiile în sport, mai mici ca cele din Spitalul Judeţean, pentru tratarea afecţiunilor cauzate de sedentarism!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud va avea noi secţii pe ramură de sport. Este vorba despre box, rugby, tenis, schi şi baschet. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut joi, în ultima şedinţa ordinară din acest an. Astfel, CS Gloria 2018 B-N are secţii de handbal, oină, atletism, gimnastică ritmică, taekwondo WT, volei, golf, fotbal, box, rugby, tenis, schi şi baschet.
„Costurile pentru investiţiile în sport, atât pentru cei tineri cât şi pentru cei mai puţin tineri sunt cu mult mai mici decât cele din Spitalul Judeţean de Urgenţă unde tratăm afecţiuni ale sedentarismului. Consiliul Judeţean are şi Spitalul Judeţean, are şi clubul şi vă spun că îmi voi asuma de fiecare dată să propun consilierilor judeţeni investiţii în sport care ne vor face pe viitor economii la cheltuielile cu medicamentele şi ce trebuie să susţinem la spital.
Preşedintele Radu Moldovan a anunţat că lucrările la noua Sală Polivalentă din Unirea se vor încheia în luna mai-iunie. De asemenea, CNI a stabilit firma care va construi baza sportivă tip 1 (vestiare pentru sportivi şi arbitri, zone de recuperare, tribune, teren de dimensiuni oficiale UEFA pentru fotbal, inclusiv unul sintetic), pe teren urmând să fie amplasate şi două porţi pentru rugby.
În context, Radu Moldovan a salutat iniţiativa primarului Ioan Turc de a bugeta, pentru anul viitor, achiziţia stadionului „Jean Pădureanu”, dar şi a bazelor Mecanica şi Iproeb, asta pentru că rolul autorităţilor este de a oferi facilităţi pentru sport tuturor tinerilor şi adulţilor, fie că vorbim de sport de performanţă, fie pentru întreţinere
Citiţi şi:
- CSM Bistriţa primeşte doar 10% din cât a cerut de la Consiliul Judeţean
- La Feldru a avut loc inaugurarea celei mai frumoase săli de sport
- Handicapul Asiatic în Pariurile Sportive: Ghid Detaliat și Strategii Eficiente
- Deşi mai târziu, totuşi, au fost premiaţi
- La 30 de ani de performanţă a CSM, o gală de box de înaltă clasă
Comentarii
Domnilor politruci si edili locali ... SPORT , NU INSEAMNA DOAR FOTBAL, la care sa asiste populimea ... injurand , spurcandu-i pe sportivii din teren si mancand samburi de bostan pe margine... CI INSEAMNA LOCURI DE PRACTICARII SPORTULUI IN MASA, LIBER, PTR TOATA LUMEA , ZILNIC SI CU CARACTER PERMANENT , fiecare sa poata face alergare ( joging... ) gimnastica, jocuri sportive... etc. fara taxa . Aia inseamna " SPORT DE MASA " .
Motto:
“Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
(Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
După cele 3 mandate de administratie catastrofală ale primarului Ovidiu Cretu, orasul Bistrita s-a ales cu o piartră de moară, de fapt un proiect tâmpit numit pompos si neromâneste “Wonderland” la care au pus botul si alti neisprăviti din administratia locală si judeteană. Acest proiect fără perspectivă situat pe pasunea din Unirea la poalele dealului “Cocos”, a înghitit deja peste 5 milioane de euro din imprumuturi bancare, pe o pârtie de ski nefunctională si unde se aruncă în continuare cu alti bani din bugetul local, pe tot felul de lucruri inutile construite de-a valma fără nici o logică. Aici se mai află un aerodrom privat iar acum, în acest amalgam s-a început si constructia unei săli polivalente destinată pentru a găzdui cele mai variate manifestări, de la competitii sportive până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte. Pe langa faptul că n-are nici un rost ca o asemenea sală să fie amplasată la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras, unde spectatorii pot ajunge mai usor chiar pe jos, dacă aici se vor organiza concerte, acestea vor fi „acompaniate” de zgomotul produs de pe aerodromul din apropiere. De asemenea, s-a demarat construcției unui parc acvatic, (aqualand) pentru s-au alocat 3 milioanede lei din bugetul local reprezentând abia 10% din banii necesri , desi exista posibilitatea ca acesta să fie finantat prin Compania Natională de Investitii (CNI). Asta nu inseamnă să nu se amenajeze complexul sportiv din Unirea care ar trebui sa includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care sa fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, care a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin CNI.
Vezi: https://complexsportivgheorgheni.ro/
Adaugă comentariu nou