Primarul Paul Știr, după întâlnirea cu managerul Sanovil, dr. Gavrilaș Mureșan: Punem bazele Centrului Medical de la Căianu Mic!

Paul Știr, primarul comunei Căianu Mic, și Rodica Boca, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Căianu Mic, au avut o discuție aplicată cu dr. Gavrilaș Mureșan, fondatorul și proprietarul Clinicii Sanovil din Bistrița, ca premisă a dezvoltării Centrului Medical din localitate.
"Astfel, am pus bazele încheierii unui parteneriat între Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil, cu scopul dezvoltării unor servicii medicale în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat ce urmează a fi realizat la Căianu Mic! Proiectul de realizare al Centrului Medical este finanțat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență!  S-a stabilit înființarea unui punct de recoltare sânge pentru investigații la nivel local, astfel încât persoanele din comuna noastră și împrejurimi să fie scutite de deplasări lungi și costisitoare până la unitățile medicale din zona urbană!  De asemenea, analizăm și oportunitatea deschiderii unor cabinete de specialitate în funcție de nevoile medicale care vor fi identificate în comunitatea noastră, cât și în comunitățile de pe Valea Țibleșului! Specializările medicale și graficul de funcționare al cabinetelor vor fi stabilite în perioada următoare!  Atât punctul de recoltare sânge pentru investigații, cât și cabinetele medicale vor funcționa în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat Căianu Mic!", a transmis primarul Paul Știr.
Potrivit edilului, Centrul Comunitar Medical Integrat va deservi comunitatea din Căianu Mic, precum și comunele învecinate de pe Valea Țibleșului. 
Mai mult, în parteneriat cu Clinica Sanovil, anul acesta vor fi organizate în comuna Căianu Mic mai multe campanii medicale de prevenire și depistare precoce a unor afecțiuni
"Mulțumesc domnlui dr. Mureșan Gavrilaș pentru deschiderea pe care o are față de comunitatea noastră și pentru tot sprijinul acordat! Doamne ajută!", a mai declarat primarul Paul Știr.
*** 
 Proiectul va fi finanțat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 
Centrul Comunitar Medical Integrat reprezintă cadrul în care își derulează activitatea echipa de asistență medicală comunitară în colaborare, în principal, cu compartimentul de asistență socială, din cadrul primăriei, precum și cu alte unități medicale de specialitate!  Prin realizarea unui astfel de centru, se dorește dezvoltarea serviciilor medicale necesare populației pe care o deservește personalul din asistența medicală comunitară și a celui din medicina primară, pentru a crește accesul acesteia la servicii medicale de calitate! 
În spațiile din cadrul centrului comunitar integrat cu destinație de activitate medicală/asistență medicală comunitară și asistență socială, se vor derula, conform unui calendar stabilit,  activități de asistență socială și activități medicale necesare în comunitățile cu acces redus la servicii medicale (analize și consultații medicale de specialitate, consiliere psihologică, planificare familială, caravane medicale, screening, promovare și prevenție, telemedicină, etc.). 
Activitatea principală este cea de promovare și prevenire, cu scopul îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate a populației și realizarea activităților medico-sociale necesare întreținerii vieții și asigurarea incluziunii sociale! 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5