Ioan Ţintean: Boc a tăcut, iar Oltean a dorit să împiedice un vot de solidaritate

Un mesaj atribuit premierului ungar, citit de un reprezentant al Ambasadei Ungariei pe 15 martie la Târgu-Mureş, a aruncat în aer Coaliţia de guvernare şi a creat un scandal diplomatic.

,,Să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost”, este fraza care i-a făcut pe cei din Opoziţie să ceară adoptarea de către Parlamentul României a unei hotărâri de protest faţă de declaraţia ,,iredentistă” a premierului ungar.

Deputatul PNL Ioan Ţintean dă vina pe premierul Emil Boc şi pe vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean, care ,, au încercat să se opună din răsputeri actului de solidaritate al tuturor românilor din Parlament”.

,,Două persoane, şi mi-aş permite să folosesc un termen mai puţin academic, au dat cu mucii în fasole. Acestea două persoane au fost, din păcate, doi ardeleni, Emil Boc şi Ioan Oltean. Emil Boc pentru că a tăcut ca animalul în porumb, iar Ioan Oltean, prin diferite tertipuri şi mecanisme cunoscute, folosindu-se de interpretare, în stil personal, a Regulamentului Camerei a încercat să se opună din răsputeri actului de solidaritate al tuturor românilor din Parlament. Trebuia să ne unim în cuget şi în simţiri şi să luăm o atitudine tranşantă împotriva unor înşiruiri de cuvinte neelegante la adresa statului român. În concluzie, Ioan Oltean a dorit să împiedice un vot de solidaritate, de data aceasta a fost total neinspirat”, a spus Ioan Ţintean.

Liderul organizaţiei judeţene PNL B-N a criticat şi reacţiile PDL, respectiv ale UDMR-ului în cazul Viktor Orban.

,,PDL şi-a dat arama pe faţă şi a tăcut, iar UDMR vrea să persevereze cu preţul indiferenţei faţă de tot ceea ce înseamnă poporul român. De data aceasta, UDMR le-a tras o palmă celor de la PDL chiar în faţa întregului parlament”, a concluzionat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5