Băile Figa
-
View the full image
foto
-
View the full image
foto
Lucrările de amenajare la staţiunea balneară Băile Figa au transformat oraşul Beclean şi împrejurimile sale într-o importantă zonă turistică a judeţului Bistriţa-Năsăud şi a nordului Transilvaniei.
De la începutul lucrărilor în primăvara anului trecut şi până la inaugurarea staţiunii balneare de la Figa, administraţia locală beclenară a reuşit să rezolve problemele importante legate de buna funcţionare a viitoarei staţiuni turistice: alimentarea cu gaze naturale, sistemul de alimentare cu energie electrică al staţiunii şi construirea unui drum ocolitor. De asemenea a fost montat şi un gard de protecţie împrejmuitor al băilor, a fost amenajată o parcare modernă pentru cei care vizitează staţiunea, o cale de acces principală în staţiune şi toate elementele de infrastructură necesare din zona băilor.
Facilităţi moderne, terenuri de sport cu instalaţii de nocturnă şi bazine de înot, bazin exterior cu apă sărată, bazin interior cu apă dulce, o plajă pentru împachetări cu nămol amenajată rustic, duşuri exterioare, locuri de odihnă şi recreere, locuri de joacă pentru copii, un loc special amenajat pentru picnic, sală de fitness, o terasă exterioară încăpătoare, pavilioane de tratament, jacuzzi, saună, duşuri, un labirint verde, alte dotări şi utilităţi moderne, de ultimă generaţie, stau la dispoziţia celor care vin la Figa pentru tratament sau doar pentru petrecerea vacanţelor, pentru destindere şi recreere.
De asemenea, primăria beclenară se pregăteşte să amenajeze în cadrul băilor un mini-aqualand, care să completeze investiţia iniţială şi este preconizată şi o zonă în care să fie construite căsuţe şi cabane de vacanţă, pentru a asigura cazarea turiştilor care vor dori să petreacă sejururi la Băile Figa. Proiectul aqualandului pregătit de către administraţia locală beclenară va fi realizat cu o finanţare din fonduri europene, în valoare de 552000 euro, urmând să fie construite trei tobogane ultramoderne cu jeturi de apă, două piscine cu jaccuzi şi alte elemente moderne de divertisment acvatic.
Reamintim că investiţia iniţială totală în proiectul Băile Figa ajunge la 1,5 milioane de euro, bani europeni care se regăsesc în terenuri de sport, centre de terapie, camping, bazine cu apă sărată, drumuri de acces şi alei pietonale.
Tot ca amenajare complementară în această frumoasă zonă turistică va fi şi un camping destinat celor care vor veni aici să îşi petreacă vacanţele sau timpul liber cu rulote sau în corturi. Campingul va avea toate dotările necesare, duşuri, locuri special amenajate pentru grătare, pavilioane pentru odihnă şi recreere, locuri de joacă, toalete publice.
Pe versantul de deal situat în partea opusă zonei unde va fi amenajat campingul şi cabanele de lemn, administraţia locală beclenară intenţionează să concesioneze loturi de teren celor interesaţi să investească în construirea şi dezvoltarea unor hoteluri sau moteluri şi a altor facilităţi turistice, pentru a aduce o atracţie suplimentară acestor locuri deosebite.
Este deja binecunoscut faptul că potenţialul turistic al Băilor Figa constă în apele curative (clorosodice, puternic concentrate) şi în nămolul sărat, cu proprietăţi deosebite de vindecare în diferite boli ale sistemului nervos periferic,ale aparatului locomotor şi ale altor afecţiuni. Zona Băilor Figa este cunoscută de ceva timp în diferite părţi ale ţării, dovadă oamenii din afara judeţului care de-a lungul anilor au venit până la Figa pentru a-şi procura nămolul vestit pentru acţiunile sale curative.
Adaugă comentariu nou