Rareş Buhai şi profesorul Constantin Gălăţan, premiaţi şi de Consiliul Judeţean

După ce miercuri, olimpicul Rareş Buhai şi profesorul Constantin Gălăţan au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei la Palatul Victoria, joi, onoarea de a răsplăti performanţa i-a revenit preşedintelui CJ – Emil Radu Moldovan şi deputatului Ioan Ţintean.
Elev al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Rareş Buhai şi îndrumătorul său au obţinut multiple premii naţionale şi internaţionale, culminând cu Medalia de Aur de la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI) 2012 (Sirmione - Montichiari, Italia). Deocamdată, puncta Rareş, nu a fost „curtat” de vreo universitate din străinătate, dar asta nu exclude posibilitatea ca măcar studiile universitare să le urmeze la o şcoală de prestigiu.
De altfel, performanţa sa este cu atât mai mare, spunea profesorul Gălăţan, în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul în care „acest băiat minunat, Rareş, este primul român care ia o medalie de aur în clasa a IX-a”.
Premierea celor doi, a adăugat profesorul de la „Liviu Rebreanu”, are un dublu rol, şi anume de a-i încuraja pe elevi să înveţe, să urmeze modelul lui Rareş Buhai, dar şi pe profesori „să continuie să muncească cu drag”. De altfel, în rândul elevilor s-a creat o efervescenţă, iar sala Centrului de excelenţă de pregătire în informatică a devenit neîncăpătoare. De cealaltă parte, Constantin Gălăţan a scos în evidenţă faptul că şi alţi doi profesori bistriţeni sunt cooptaţi în echipa de instruire a lotului naţional. „Există foarte mulţi profesori foarte buni în Bistriţa-Năsăud care lucrează pentru performanţă”, a adăugat, cu modestie, dascălul rebrenist.
„Să rămâi cu picioarele pe pământ. Nici succesul nu este foarte uşor de gestionat. Îmi iau angajamentul ca şi în 2013, dacă vei continua cu medaliile, să găsim resurse pentru a premia performanţele tale”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan. În completare, deputatul Ioan Ţintean a spus că „fără vârfuri, în orice domeniu de activitate, societatea nu poate merge înainte”, referindu-se la elita Bistriţei din zone variate de interes.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5