Maria Ulecan (consilier judeţean): Pregătesc bucate pentru iarnă, dar fără chimicale
Suntem în perioada în care bogăţia toamnei este în toată splendoarea ei, acum, în cămara noastră adunându-se bunătăţile pentru iarnă. Cotidianul „Răsunetul” a întrebat câteva din doamnele cunoscute ce reţete pregătesc pentru zarzavaturi, conserve şi compoturi, astfel încât iarna să le găsească cu o masă bogată.
...........
Deşi familia este stabilită în SUA de o bună bucată de vreme, consilierul judeţean Maria Ulecan îşi dedică timp şi pentru a pregăti bucate pentru iarnă, pentru că „sunt fără aportul chimic, sunt sănătoase”.
În această toamnă, Maria Ulecan a pregătit zacuscă cu fasole, cu vinete, murături asortate, diverse sortimente de compoturi şi dulceţuri, favorite fiind caisele şi piersicile.
„Nu-mi plac conservanţii, chimicalele. Nu pun nici măcar aspirina. Prefer să le sterilizez prin fierbere. Dacă mă întrebaţi de o reţetă, vă spun ce folosesc în murătura asortată. Nu folosesc ceapă. În schimb pun şi morcovi şi vinete, o lebeniţă roşie mică, conopidă, varză, gogoşari, gogonele. Saramura este doar din apă rece cu sare, pun capacul şi nu le mai desfac până începe Postul Crăciunului, când merg foarte bine cu o fasole bătută”, ne-a declarat doamna Ulecan.
Citiţi şi:
- Virginia Linul: Toate sunt gata pentru iarnă, mai am de pus doar cureciul de găluşte
- Matilda Pascal Cojocăriţa: Printre produsele preferate de familie este şi fasolea verde la borcan, pe care o prepar pentru iarnă în două feluri
- Calo Viorica: Cămara este plină, de sărbători copiii sunt aşteptaţi cu drag acasă
- Reţete din cămara Virginiei Linul. Bucate alese pentru oaspeţi de seamă
- Lecţie despre bogăţiile toamnei la clasa a III-a A
Adaugă comentariu nou