Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare în Bistriţa, modificat! Noi priorităţi, rezervări online, sancţiuni pentru înscrierea pe carosabil a numărului de înmatriculare!

Municipalitatea propune modificarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare amenajate  în parcările de reşedinţă din municipiul Bistriţa, care fusese aprobat în 2009, prin hotărâre a Consiliului Local, şi modificat în 2012.

Proiectul de hotărâre pe această temă urma să intre în dezbaterea Consiliului Local Bistriţa, în şedinţa ordinară de joi, însă a fost retras. 

Numai în perioada 2012 – 2016 ai fost atribuite 5500 de locuri de parcare de reşedinţă în diferite zone ale municipiului, iar “utilizatorii au depus sesizări cu privire la diverse probleme întâlnite, fiind identificată necesitatea unei noi modificări a regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.

Cele mai importante propuneri sunt cele cu privire la modificarea ordinii de priorităţi în baza căreia sunt analizate solicitările pentru locuri de parcare de reşedinţă. Astfel, la prioritatea I.A. vor intra persoanele fizice care dețin un spațiu de locuit în zona parcării şi care deţin în proprietate sau folosinţă un autoturism/autoutilitară înscrisă în municipiul Bistriţa sau în altă localitate din ţară, cu condiţia ca impozitul pentru autoturism să fie achitat în municipiul Bistriţa. Iniţial puteau fi încadrate la această prioritate doar persoanele fizice care deţin un autoturism înscris la adresa de domiciliu a solicitantului sau la altă adresă din municipiu. La prioritatea a II-a vor intra persoanele juridice.

Gratuitatea parcării rămâne doar pentru persoanele care sunt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, fiind introduşi şi militarii veteran.  

De asemenea, este introdusă procedura de rezervare on-line a unui loc de parcare, care poate opera doar pentru locurile de parcare rămase libere în zonele de parcare de reşedinţă în care au fost atribuite locurile prin procedura iniţială de atribuire, în şedinţă publică. Locurile de parcare de reședință rămase libere în zonele atribuite vor fi vizualizate în sistem informatic pe site-ul Primăriei municipiului Bistrița, după alegerea locului de parcare şi efectuarea rezervării persoana interesată are posibilitatea să încarce toate documentele necesare atribuirii locului de parcare pe aplicaţie, sau acesta poate să se prezinte cu documentele în termen de 3 (trei) zile lucrătoare la Primăria municipiului Bistrița - Direcția Patrimoniu, pentru validarea rezervării locului de parcare dorit.

Mai mult, este inclusă posibilitatea rezervării locurilor de parcare din parcările de reşedinţă rămase libere în urma şedinţelor de atribuire, de către persoane juridice care au sediu sau punct de lucru într-un bloc de locuinţe arondat zonei de parcare, prin încheierea unui contract de rezervare, la tariful  de 600 lei/an/loc de parcare. 

Locurile de parcare din parcările de reşedinţă rămase libere în urma şedinţelor de atribuire/licitare vor putea fi atribuite şi persoanelor fizice care locuiesc în locuinţe individuale, situate în vecinătatea zonelor de parcare de reşedinţă, dacă îndeplinesc condiţiile.  

În ceea ce priveşte prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată din municipiul Bistriţa, au fost stabilite dimensiunile dispozitivului de rezervare şi obligaţia de a conţine date cu privire la denumirea beneficarului, intervalul orar de rezervare şi perioada de valabilitate a contractului. În schimb, inscripţionarea pe carosabil a numărului de înmatriculare a unui autoturism sau a cuvântului „rezervat”  va reprezenta  contravenţie şi sancţiune cu amendă de 1000 lei.

 

 

Comentarii

24/03/17 10:05
Cititor

Este corect faptul ca trebuie sa aiba 'intaietate" locatarii din zona respectiva ca persoane fizice si abia apoi cei cu societati comerciale inscrise pe domiciliile actionarilor ori patronatelor din aceste blocuri, dar daca intr-o familie exista legal cumparate , mai multe autovehicule, fiecare contract, este in nume personal, individual, al utilizatorului acestuia si nu trebuie luat in calcul doar "familia" celui care locuieste in acel imobil, la o adresa anume, pentru ca fiecare persoana se gospodareste in nume propriu , are drepturi egale cu toti locatarii imobilelor din acea zona. Unde vreti sa-si parcheze aceste "masini" ?
Daca si bunicul si tata si eu avem cate o masina si locuim impreuna, nu inseamna ca suntem una si aceiasi "familie " ... atata vreme cat toti suntem persoane fizice si "familii" independente una de alta si ne "leaga" faptul ca locuim si avem impreuna aceiasi adresa. Altceva este faptul daca "aceiasi persoana fizica sau juridica " are mai multe masini pe numele sau si care n-are decat sa-si "cumpere " sau inchirieze "un garaj" al acestora ...
Ar trebui ca si pentru case, sa se intocmeasca aceste contracte, dar sa aiba alte tarife mai ridicate pentru urmatoarele autovehicule pe numele lor, ca n-o sa si le tina insirate dealungul drumurilor publice, pentru ca nu au "voie" la domiciliul acestora, deoarece in "Certificatele de inmatriculare " pentru persoanele fizice, scrie foarte clar -LOCUL DE GARARE ( parcare ) - " LA DOMICILIU " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5