PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI

Prof. SIMIOANCA SIMONA

Asemeni unei flori de primăvară se deschide în fața semenilor luminându-le calea cu zâmbetul și acțiunile sale.
Viitoarea Regină a României, Principesa Margareta fiica cea mai mare a Regelui Mihai și a Reginei Ana, s-a născut la 26 martie 1949, la Lausanne. Este succesoarea MS Regelui Mihai în toate prerogativele regale și Custode al Coroanei Române.
A copilărit în Danemarca, Elveția, Grecia și Marea Britanie, fiind foarte apropiată de bunica ei, Regina mamă Elena.
Principesa a obținut licența și masterul în sociologie, științe politice și drept internațional la prestigioasa Universitate din Edinburgh, Scoția. La fel ca și străbunica sa, Regina Maria, a fost implicată, înainte de 1989 în proiecte care ajutau bolnavii de cancer.
Specializarea în sociologie medicală și sănătate publică i-a oferit posibilitatea de a lucra în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură(FAO) din cadrul ONU, cu sediul la Roma, și al Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii(IFAD), dar și de a face numeroase călătorii, în special în Africa și America de Sud, pentru ajutorarea celor aflați în dificultate.
Primul contact al Principesei cu România, a avut loc în ianuarie 1990. Fundația Principesa Margareta, creată tot în 1990, ajută poporul român prin acțiunile caritabile la fel ca și celelalte regine ale României.
Căsătoria cu Principele Radu în 1996, a avut drept urmare o și mai mare apropiere de societatea românească. Inspirată de exemplul Reginei-Mamă Elena și astăzi de cel al Principelui Charles al Marii Britanii, Principesa Margareta a creat, pe domeniul de la Săvârșin, un model de dezvoltare rurală și de atragere a investițiilor străine, pentru dezvoltarea identității locale și a turismului.
În paralel cu activitatea caritabilă desfășurată, Principesa Margareta l-a însoțit pe Regele Mihai în turneele susținute pentru sprijinirea aderării României la NATO și la UE, precum și în numeroasele vizite pentru afirmarea identității României în Europa, SUA și Canada.
Începând din iunie 2001, Principesa Margareta locuiește la Palatul Elisabeta din București, iar angajamentele publice se desfășoară în Capitală, în țară și în străinătate, aducându-și contribuția la procesul de desăvârșire a modernizării României, a reconcilierii cu trecutul și la conectarea țării la familia europeană și atlantică a națiunilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5