Doina Pană: Legea prevenţiei, în dezbatere publică. Oamenii de afaceri bistriţeni pot propune amendamente până în 1 mai

Deputatul Doina Pană a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a lansat în dezbatere publică proiectul Legii prevenţiei. Astfel, firmele nu vor mai fi sancţionate imediat de către autorităţi, în cazul descoperirii unor nereguli, ci vor fi mai întâi consiliate de organele de control, prevede proiectul postat pe site-ul www.aippimm.ro.
„În România, se ajunsese la o situaţia revoltătoare. Absolut toate instituţiile erau doar de control, niciuna nu era care să facă prevenţie. Ori, scopul nostru este nu să prindem oameni care au greşit neştiind cum să aplice o legislaţie, mai ales că este foarte stufoasă, ci să se respecte cât mai mult legea. Această lege a prevenţiei asta face. Vreau să vă spun că sunt trei puncte importante, cuprinde o listă cu 333 de abateri care nu se vor mai sancţiona din prima, nici de către ANAF, nici de către ITM”, a explicat deputatul Doina Pană.
Parlamentarul bistriţean a menţionat că firmele vor avea un termen de 90 de zile în care îşi vor putea soluţiona abaterile constatate de către instituţiile de control, prevăzute într-un plan de remediere.
„Oamenii de afaceri bistriţeni pot să intervină – toată lumea poate să intervină, proiectul fiind pe site în dezbatere - cu propuneri. Le comunic că pot face propuneri până în data de 1 mai, pe adresa de email [email protected]”, a adăugat deputatul Pană.
Potrivit proiectului de lege, prevenţia se va aplica acelor fapte care nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol ridicat. Contravenientul beneficiază de prevenţie o singură dată pentru oricare dintre convenţii în termen de 3 ani de la data aplicării sancţiunii avertismentului.
În context, deputatul social-democrat a menţionat că cifrele oficiale contrazic îngrijorările unora legate de fondurile necesare aplicării măsurilor guvernamentale şi de neîncadrarea în deficitul de 3%. „De exemplu, producţia industrială în ianuaria a crescut cu 6%, iar când vorbim de producţie industrială vorbim de cea mai importantă ramură, adică nu de industria de lohn. (...) Şi cifra de afaceri a crescut cu 9,1%, iar salariul mediu cu 18%, şi mă refer la industrie. Deja s-au creat 44.000 de locuri de muncă noi şi unul din trei angajatori declară că în perioada aprilie-iunie va face angajări”, a precizat Doina Pană. Parlamentarul PSD a adăugat că, mai mult, Guvernul a lăsat în economie circa 32 miliarde lei, prin reducerea TVA, dividende, accize, inclusiv prin eliminarea taxei pe construcţiile speciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5