Nu mai puţin de 150 de magazii au fost demolate, la Năsăud! Spaţii verzi şi locuri de parcare, în cartierul de blocuri

Administraţia năsăudeană continuă programul de regenerare urbană a zonei din cartierul de blocuri, în locul garajelor şi magaziilor urmând să fie amenajate locuri de joacă, spaţii verzi şi parcări. Pentru că majoritatea locatarilor sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale, vechile construcţii, cu un aspect inestetic, au devenit doar depozite de lucruri nefolositoare sau chiar focare de infecţie.

Primarul Dorin Vlaşin ne-a precizat că, până în prezent, aproximativ 150 de astfel de construcţii cu caracter provizoriu, amplasate pe terenul aflat în spaţiul public administrat de Primărie  - au fost demolate. Până în 31 mai, alte 100 de magazii vor fi desfiinţate.

“Transformarea viitoarelor zone eliberate în spaţii de joacă, spaţii verzi sau parcări este un proiect de anvergură care se va desfăşura pe parcursul următorilor ani.  Este important de menționat că unele dintre zonele pe care se află construcțiile provizorii au situație juridică incertă și, din acest motiv, nu se pot accesa fonduri europene pentru proiecte de regenerare urbană. Toate lucrările care au avut loc până acum au fost finanțate exclusiv din bugetul local și, obligați de împrejurări, suntem constrânși să procedăm la fel. Cu toate acestea, sunt convins că locuitorii cartierului de blocuri, alături de angajații Primăriei, vor da acestei zone un aspect mult mai plăcut decât cel cu care ne-am obișnuit până acum. Vă mulțumesc pentru solidaritate, răbdare și implicare! Năsăudul înainte de toate!”, a transmis primarul Dorin Vlaşin comunităţii locale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5