Primarul Dorin Vlaşin: Proiect de anvergură, la Năsăud! Locuri de joacă, spaţii verzi şi parcări, în cartierul de blocuri

Administraţia năsăudeană continuă programul de regenerare urbană a zonei din cartierul de blocuri, în locul garajelor şi magaziilor urmând să fie amenajate locuri de joacă, spaţii verzi şi parcări. Pentru că majoritatea locatarilor sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale, vechile construcţii, cu un aspect inestetic, au devenit doar depozite de lucruri nefolositoare sau chiar focare de infecţie.

         “În cartierul de blocuri din orașul nostru avem încă foarte multe probleme care nu au fost rezolvate. Una dintre cele mai sesizate dintre ele este reprezentată de cele peste 500 de construcții cu caracter provizoriu care au fost construite începând cu anii ’90. Garajele, magaziile și chioșcurile și-au dovedit utilitatea de-a lungul anilor, deoarece toate apartamentele se încălzeau cu sobe și era nevoie de locuri de depozitare a lemnelelor de foc. După branșarea cartierului de blocuri la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, toate construcțiile care acum sunt inestetice au devenit locuri de depozitare a lucurilor de care nu mai avem nevoie și în cele mai multe dintre cazuri, în timp, au devenit adevărate focare de infecție.
Prin intermediul aplicației City Health, mulți năsăudeni ne-au transmis toate aceste detalii pe care le-am luat și noi la cunoștință în vizitele pe care le-am făcut în zonă. Apreciem colaborarea dumneavoastră și vreau să vă asigur că întreaga echipă a Primăriei muncește pentru comunitatea noastră”, a justificat acest demers primarul Dorin Vlaşin.

         Potrivit acestuia, 132 de proprietari care deţin construcţii cu caracter provizoriu pe terenul aflat în spaţiul public administrat de Primărie (n.n. - cel marcat cu verde) au primit înştiinţare cu privire la ordinal de demolare şi termenul până la care acest lucru trebuie să se întâmple, respectiv  31 martie. De asemenea, în următoarele săptămâni, şi propietarii care deţin construcţii provizorii în zona marcată pe hartă cu roz vor primi înştiinţările cu ordinal de demolare.

“Transformarea viitoarelor zone eliberate în spaţii de joacă, spaţii verzi sau parcări este un proiect de anvergură care se va desfăşura pe parcursul următorilor ani.  Este important de menționat că unele dintre zonele pe care se află construcțiile provizorii au situație juridică incertă și, din acest motiv, nu se pot accesa fonduri europene pentru proiecte de regenerare urbană. Toate lucrările care au avut loc până acum au fost finanțate exclusiv din bugetul local și, obligați de împrejurări, suntem constrânși să procedăm la fel. Cu toate acestea, sunt covins că locuitorii cartierului de blocuri, alături de angajații Primăriei, vor da acestei zone un aspect mult mai plăcut decât cel cu care ne-am obișnuit până acum. Vă mulțumesc pentru solidaritate, răbdare și implicare! Năsăudul înainte de toate!”, a transmis primarul Dorin Vlaşin comunităţii locale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5