Nu mai puţin de 50 de blocuri, reabilitate termic la Bistriţa, din fonduri europene. Viceprimarul Niculae: Anul viitor, intră în execuţie alte 24 blocuri!

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a evaluat stadiul şi calitatea lucrărilor de pe şantierele unde se lucrează la reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, municipalitatea având în implementare proiecte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

         „Bistrița mai eficientă energetic!  2260 de familii din Bistrița vor avea apartamente mai eficiente termic cu până la 50%, ca urmare a lucrărilor de reabilitare care se efectuează în această perioadă de către Primăria Municipiului Bistrița. Aceste familii trăiesc în cele 50 de blocuri care se anvelopează în acest an. În 2019 alte 980 de familii, din 24 de blocuri, vor beneficia de aceleași îmbunătățiri, în total 3240 apartamente în acești doi ani”, susţine viceprimarul Niculae.

         Potrivit acestuia, lucrările constau în anveloparea blocurilor cu polistiren de 15 cm și montarea de geamuri termopan, profil superior, 82 mm grosime.

„Am verificat starea lucrărilor, iar acolo unde am sesizat probleme intervenim prompt așa cum a fost în cazul balconului doamnei Katona, de pe strada Independenței, unde geamurile de la balcon erau subdimensionate. Foarte important, am rugat operatorii reţelelor de utilităţi, internet și cablu-tv să rezvolve cât mai curând problema firelor rămase pe blocurile la care se lucrează! Bistrița ta, casa ta!”, susţine viceprimarul Bistriţei.

 

 

Comentarii

18/07/18 12:45
Cititor

Dar casele particulare de ce trebuie reabilitate numai pe banii privati ai proprietarului ? El nu face parte din aceasi " populatie romaneasca " , nu contribuie la fel la banii publici ca si cei de bloc ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5