O dublă sărbătoare de suflet şi românism, cu multiple conotaţii patriotice, la Primăria Josenii Bârgăului, într-o expoziţie de pictură

O sensibilă, motivantă şi de o mare reverberaţie patriotică, de o multiplă, necesară, utilă şi pertinentă trăire românească s-a derulat la Primăria Josenii Bârgăului, în 30 noiembrie, care a organizat, în parteneriat cu cei de la Clubul Filatelic Bisnumphila din Bistriţa, o frumoasă, deosebită, instructivă şi elocventă „Expoziţie de pictură”, în sala de şedinţe a Primăriei, dedicată dublei sărbători naţionale şi a românilor: 30 noiembrie – Ziua Sfântului Andrei, cel care i-a încreştinat pe români şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

          Cel care ne-a încântat privirea şi sufletul cu deosebite tablouri executate pe scoarţă de copac a fost cunoscutul şi apreciatul filatelist Mihai Lucian Valea, coordonatorul Clubului Filatelic Bisnumphila care, în calitate de expozant, a oferit un crâmpei de istorie traco-dacică, adică românească.

          Au participat la deosebitul eveniment gazda acţiunii – viceprimarul comunei Josenii Bârgăului, Tudorel Ciotmonda, membrii Cercului Astra Josenii Bârgăului, condus de prof. şi senior editor Adrian Mănarcă – moderatorul (simpozarul) activităţii, cadre didactice, ofiţeri în rezervă, mass media, alţi invitaţi care simt şi trăiesc româneşte.

          În cadrul simpozionului dedicat dublei sărbători au vorbit, cu argumente solide, istorice, cu o documentare complexă şi deosebită, venind cu explicaţii şi demonstraţii veridice aferente temei, cei care au sensibilizat asistenţa: prof. senior editor Adrian Mănarcă, jurnalist Mihai Lucian Valea, col. (r.) Ioan Mânzat, Mihai Baltag – secretarul Cercului Astra Josenii Bârgăului, responsabil muzeu sătesc – prof. pens. Rodica Pop şi jurnalistul şi scriitorul Ioan Lazăr de la cotidianul „Răsunetul”, care a făcut o prezentare de carte.

          De remarcat faptul că această dublă sărbătoare ne reprezintă pe noi, românii, şi ne identifică că suntem urmaşii civilizaţiei europene autentice, iar necesitatea cunoaşterii adevărului istoric este o cerinţă stringentă care trebuie inclusă şi în sistemul nostru de învăţământ.

          În închiere, autorul Ioan Lazăr a oferit asistenţei volumul „Luneta cuvintelor”.

          A fost o zi şi un eveniment de mare simţire românească, din suflet pentru sufletul de român.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5