5 iunie - Ziua Învățătorului

O familie dedicată educației: Învățător Lenuța Ștefănescu de la Școala Gimnazială Nr. 4 Bistrița și prof. Leonida Ștefănescu, director al LPS Bistrița, fost inspector școlar

Înv. Mariana Prigon, din volumul în curs de apariţie "Am vrut să opresc timpul"

      Pentru învățătoarea Lenuța Ștefănescu și pentru soțul ei, profesor Duțu Ștefănescu, nutresc un respect deosebit. Smerenia, curățenia și simplitatea le sunt caracteristicile. Astfel de oameni sunt iubiți de Dumnezeu și de semeni.

               În societate au respectat principiile morale oferind model de căsnicie longevivă și nutrind dragoste și devotament pentru copiii și nepoții lor. Iubitori și grijulii își adună mereu întreaga familie (Codruța – medic și Horea – profesor de educație fizică) cu familiile lor, la Susenii Bârgăului unde s-au mutat după pensionare.

               Domnul profesor Leonida Ștefănescu a lucrat vreme de 17 ani în îndrumare și control la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, 10 ani a coordonat Educația fizică ca inspector de specialitate, iar 7 ani a fost în conducere ca Inspector General Adjunct și Inspector General. Este un om prețuit de colegi și de Ministerul Educației și Învățământului, care la finalul carierei, l-a recompensat pentru rezultatele foarte bune, cu Diploma de excelență.

               Doamna învățătoare Lenuța Ștefănescu a fost un model de dăruire profesională, pe care orice copil și-ar dori să o aibă. Lenuța mi-a învățat o rudenie, pe Alina Marti - căsătorită Bobiș, actualmente doctoriță, care o venerează. Iată ce mărturisește Alina despre draga ei învățătoare:

               ”Recunoștință și iubire sunt cuvintele care îmi vin în minte când îmi îndrept gândul către fosta mea învățătoare – doamna Stefănescu Ileana.

               Recunoștință pentru tot ce m-a învățat și am învățat de la Domnia sa, după cei șapte ani de acasă. Scrisul, cititul, principiile de conviețuire sănătoase precum și primele noțiuni de știință.

               Iubire pentru ființa caldă, duioasă și blîndă, pe care mi-o amintesc ca pe o a doua mamă, cea bună, frumoasă, zâmbitoare.

               Mă bucur că anul acesta - 2023, de 8 Martie, am reușit să mă revăd cu Doamna învățătoare, acum în iarna vieții Dumneaei, dar păstrând aceeași lumină interioară.

               Sper din tot sufletul să mai avem întâlniri atât de frumoase pentru că viața ne-a adus din nou aproape, Domnia sa la Susenii Bârgăului unde locuiește acum, iar pe mine la Josenii Bârgăului, unde mă străduiesc să-i urmez sfaturile și să-i aplic îndemnurile ca medic de familie.

               Vă mulțumesc Doamna Învățătoare”.

               Și eu mulțumesc și mă mândresc că am fost contemporană cu asemenea oameni, învățătoarea Lenuța Ștefănescu și profesor Leonida Ștefanescu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5