O familie din Venezuela, depistată cu şedere ilegală în Bistriţa-Năsăud. Au 15 zile să părăsească România

Polițiștii de imigrări din Bistrița-Năsăud au depistat doi cetățeni care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în 15 zile.

         „Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al județului Bistriţa – Năsăud au desfășurat, la data de 7 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. Astfel, polițiștii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 62 ani și o femeie de 52 de ani (soț, soție) ambii din Venezuela.  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi au intrat în România în baza convenţiilor internaţionale, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, străinii au fost sancţionați contravenţional cu amenzi în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5