O reuniune de suflet şi inimă-„Întâlnirea Rebrenilor – locuitori ai Bistriţei”

Într-o organizare de înaltă ţinută şi o atmosferă aleasă, destinsă, cu participarea a numeroşi cetăţeni născuţi, crescuţi în frumoasa şi moderna comună Rebra, o comună europeană, a avut loc la Staţiunea Pomicolă Bistriţa, prima ediţie a „Întâlnirii Rebrenilor - locuitori ai Bistriţei”, septembrie 2014, la care au participat frumoşii, ospitalierii şi valoroşii cetăţeni ai Rebrei care trăiesc, îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bistriţa.
La această deosebită reuniune de suflet şi inimă, în care cei prezenţi au socializat, au depănat amintiri, s-au „descoperit” ca fii vrednici ai Rebrei, au onorat cu prezenţa primarul comunei Rebra – Ştefan Danci, P.C. preot paroh – Teodor Nedelea, stimatul şi respectatul prof. Viorel Rus şi alte persoane şi personalităţi reprezentative, originare din Rebra.
Toată această sensibilă şi mobilizatoare acţiune nu s-ar fi putut desfăşura fără un Comitet de Iniţiativă, oameni care au pus suflet şi efort fizic deosebit pentru a realiza o emblematică şi reprezentativă întâlnire a rebrenilor.
Manifestarea s-a desfăşurat sub dictonul „Niciodată n-am să uit satu’ în care m-am născut”, iar un banner avea imortalizată panorama frumoasei aşezări Rebra, o comoară de neînlocuit pentru toţi cei proveniţi din minunata comună.
Cu sensibilitate, multă afecţiune şi precizări pertinente au vorbit, cu argumente veridice, despre semnificaţia şi importanţa evenimentului prof. Viorel Rus, care a scos în evidenţă valorile Rebrei existente în Bistriţa, la care se pot adresa rebrenii bistriţeni pentru rezolvarea diferitelor probleme, faptul că socializarea este un fenomen necesar şi benefic; Ştefan Danci – primarul Rebrei – care a precizat că este alături de rebrenii cei dragi şi îi va susţine oricând, P.C. preot paroh din Rebra – Teodor Nedelea – care a subliniat rolul credinţei în susţinerea prieteniilor, originii cetăţenilor şi sufletul lor mare către Dumnezeu, urmaţi de alţi vorbitori, inclusiv decanul de vârstă, care au subliniat necesitatea continuării activităţii, an de an.
O surpriză deosebit de plăcută a fost prezenţa valorosului şi recunoscutului ansamblu „Doina Rebrei”, care a încântat asistenţa cu obiceiurile populare specifice locului şi un repertoriu de cântece adecvat, inclusiv ceremonialul de nuntă populară.
Au întregit atmosfera, în mod fericit, cunoscuta şi valoroasa interpretă a cântecului popular românesc Mina Buga, o voce reprezentativă a folclorului bănăţean şi năsăudean, Iulia Sasz – interpretă de muzică uşoară şi profesioniştii solişti instrumentişti Pavel Monda, Florin Sas, Liţă Bertel şi Florin Moldovan.
O iniţiativă lăudabilă de suflet, ce se cere continuată şi în viitor.
....................................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5