Obiectivele României: mai mulţi bani pentru dezvoltare rurală şi sprijin pentru fermele mici şi mijlocii
Finanţarea adecvată a dezvoltării rurale (drumuri, apă-canalizare) şi sprijinirea cu prioritate a fermelor de dimensiuni mici și mijlocii sunt cele două propuneri făcute de parlamentarii PDL şi UDMR la întâlnirea cu deputatul european Rareş Niculescu (PDL), prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a PE. De asemenea, participanţii au apreciat că se impun demersuri parlamentare în vederea asigurării unor sume suplimentare pentru subvenţiile acordate agricultorilor români, chiar în ipoteza unui buget european auster pentru perioada 2014-2020, se arată într-un comunicat de presă.
Reuniunea organizată de Biroul Partidului Popular European din România a avut loc la Palatul Parlamentului, printre participanţi aflându-se şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Este a doua întâlnire din seria de consultări între reprezentanţii din Parlamentul European şi cei din Parlamentul României, având ca obiect armonizarea poziţiilor politice în domeniul agriculturii. Aceste reuniuni se vor derula pe întregul parcurs al procesului de reformare a Politicii Agricole Comune europene.
Citiţi şi:
- Europarlamentarul PPE, Daniel Buda, cere Guvernului sprijin pentru fermele mici şi mijlocii
- Rareş Niculescu, despre politicile de dezvoltare rurală: Acolo unde UE cere o ştampilă, venim noi şi cerem zece ştampile
- Cât va primi România pentru dezvoltare rurală? Cât vor primi celelalte state europene? Cum putem folosi mai eficient aceşti bani?
- Întâlnire a parlamentarilor PDL cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
- Bistriţa-Năsăud a atras 240 milioane euro prin proiectele de dezvoltare rurală
Comentarii
Povesti fratilor povesti ! caci aici la tara nimeni nu face ceva concret nici macar subventia pe suprafata nu vine deci cite putin si pe parcursul anului care a trecut si ce anume se mai poate face cu ei daca nu-i folosim cind trebuie cum anume se va pune agricultura "pe roate "?Apoi la formele de sprijin estemult de discutat caci nici nu ebinea vorbi cit de greoaie sint procedurile noi am accesat anul trecut masura 141 si cu mare mare greu s-a aprobat dar nici pina azi nu am primit prima transe desi din august platim impozit caci nu s-a facut dosarul fara sa facem firma este normal ce fac cu noi ? Un om simplu care nu stie sa faca acte renunta din start caci este imposibil sa umble dupa actele necesare La noi in localitate insa sint niste crescatori de oi ca au primit teren de ordinul zecilor de ha ca sa pasuneze oile (ca ei isi fac fin pe el si oile le pasuneaza pe terenul satenilor este altceva) si acestia primesc o gramada de bani fara nici o activitate de fiscalizare dreptate este oare? iar guvernantii pot doar sa vorbeasca ca de aceea ii platim!
Adaugă comentariu nou