Oul Gabriel-Alin: Experiența mea la ONM 2022...
Bună! Numele meu este Oul Gabriel-Alin și sunt elev în clasa a 11-a la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” Bistrița. Sunt o persoană cu înclinație spre partea reală, fiind pasionat de matematică, informatică și de științele exacte. Mi-a plăcut să lucrez suplimentar la matematică, astfel că am participat la olimpiade școlare pe tot parcursul gimnaziului. În anul școlar 2021 – 2022, după ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus, am avut prilejul de a participa din nou la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, desfășurată în perioada 15 – 20 aprilie 2022 la Piatra Neamț.
Aș vrea să spun că experiența mea la Piatra Neamț a fost foarte frumoasă și nu m-ar deranja să retrăiesc acele zile încă o dată. La aceasta au contribuit ceilalți 5 colegi din lotul județului și doamna profesoară însoțitoare, care au făcut din această experiență una de neuitat. Chiar dacă esența olimpiadelor este de a testa cunoștințele participanților la o materie dată, organizatorilor nu le-a scăpat totuși din vedere importanța experienței participanților. Aceștia ne-au pus la dispoziție un loc de cazare, mese calde și numeroase activități pe parcursul celor 6 zile de concurs.
Deși unor persoane li s-ar părea inacceptabil faptul că am fost cazați la un internat din Piatra Neamț și am luat mesele la cantina acestuia, eu unul am fost mulțumit deoarece internatul era curat, iar mâncarea era gustoasă. Proba de concurs s-a desfășurat fără probleme într-un liceu din Piatra Neamț, iar în continuare au urmat activitățile planificate de către organizatori. Chiar dacă a fost o perioadă destul de friguroasă pentru aprilie, am fost foarte fericit după ce am fost cu telegondola din oraș pentru prima dată în viața mea. Peisajul și traseul inedit spre vârful muntelui m-au făcut să mă detașez de sentimentele negative și de presiunea atmosferei competitive a unei olimpiade naționale.
În zilele care au urmat am vizitat obiective turistice mai importante din județul Neamț, printre care se numără: Cetatea Neamțului, localitatea natală, respectiv casa scriitorului Ion Creangă, mănăstirea Agapia și Parcul Național Vânători – Neamț. Am avut astfel ocazia de a intra în contact cu o parte din cultura și istoria noastră și de a lua aminte faptele eroice ale compatrioților noștri.
Nici în restul timpului, în care nu am avut activități planificate, nu am avut motive de plictiseală. Ne-am găsit constant activitate, fie că am mers sa vizităm obiective din orașul Piatra Neamț, fie că am mers la mall sau la restaurant, am râs și am glumit constant și ne-am mai detașat de emoțiile datorate olimpiadei.
Olimpiada națională de matematică pare înfricoșătoare pentru majoritatea elevilor, dar în realitate s-ar putea dovedi o experiență chiar plăcută și distractivă. Eu unul sper că voi mai avea ocazia să mai particip la ONM și în acest an și aș vrea să încurajez pe orice copil care vrea să facă matematică la nivel de excelență! 😊
Oul Gabriel-Alin, elev CJEx BN
Citiţi şi:
- Felicitări! Amalia Sasu, calificată la etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică! Va participa şi la etapa naţională a Olimpiadei Satelor din România
- Gabriel-Alin Oul și Diana Timiș, de la “Liviu Rebreanu”, distinși cu Diplomă de onoare la Olimpiada Națională de Matematică
- Ştefan-Petru Izvoran Oltean, Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică!
- Diana Timiș, CN Liviu Rebreanu, după etapa finală a Olimpiadei Naționale de Matematică: O experiență deosebită, cu oameni noi și lucruri învățate!
- Gabriel-Alin Oul din Lunca Ilvei, pe primul loc la un concurs național de fizică
Adaugă comentariu nou