Ovidiu Creţu: Avem 5,5 milioane lei pentru reparaţii, din bordură în bordură, la cele 47 străzi. Susţin ideea viceprimarului Niculae

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a precizat că proiectul de reparaţii pentru cele 47 de străzi are finanţare de 5,5 milioane lei, arătându-se oprimist că vor exista firma care să participe la licitaţie.  

         “Cele 47 de străzi intră la capitolul Transporturi, drumuri şi poduri. Nu le-am trecut ca investiţie, pentru că dacă mergeam pe „investiţii”, însemna că le făceam  anuviitor sau peste doi ani, cu proiectare şi cu toate celelalte etape. Le facem pe reparaţii şi ele sunt cuprinse în bugetul de la Direcţia Servicii Publice. Este un proiect finanţat cu toată suma pe care am primit-o pentru echilibrare de la Consiliul Judeţean, adică 3 milioane lei, şi cu încă 2,5 milioane lei pe care le-am alocat din bugetul propriu, pentru a aduce trama stradală din municipiul Bistriţa într-o formă foarte bună. Problema care deja apare este că nu prea sunt doritori care să facă lucrări, dar vom insista să rezolvăm această problemă pentru că în majoritatea sondajelor trama stradală este preocuparea principală a cetăţenilor municipiului şi venim în întâmpinarea lor. Este o idee a domnului viceprimar Niculae, pe care o susţin, altfel nu s-ar realiza, pe care o încurajez şi ne vom strădui să o şi realizăm”, a declarat primarul Creţu.

         În context, primarul  Bistriţei a precizat că au fost mai multe licitaţii la Primăria Bistriţa la care nu s-a prezentat niciun ofertant, cum ar fi amenajarea parcului de la Viişoara, Parcul Dendrologic din Wonderland. „În general, acolo unde avem proiect tehnic plus execuţie şi unde cei care licitează trebuie să se asocieze, un executant cu un proiectant, acolo problemele sunt mai dificile. Dificultatea vine în special din faptul că forţa de muncă din zona construcţiilor este destul de limitată, chiar dacă au crescut salariile minime din construcţi”, a menţionat Creţu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5