Ovidiu Frenţ şi Alexandru Pugna, la întâlnirea cu cei 42 de mediatori din judeţ

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizaţi din judeţul B-N (CPMJ BN) şi-a prezentat, cu explicaţii, lămuriri şi argumente, activitatea desfăşurată de acest deosebit corp şi nou în viaţa socială a comunităţii printr-un Raport privind activitatea preşedintelui Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul BN – Bianca Pintea, care a scos în evidenţă faptul că a fost prezentă la Parlamentul European pentru susţinerea, completarea şi modificarea Legii 192/2006 printr-un draft pentru a fi înaintat Comisiei de la Veneţia prin care se cere introducerea medierii ca procedură alternativă obligatorie în cazul anumitor litigii.
De asemenea, s-a relatat despre întâlnirea şi colaborarea profesională la Curtea de Apel Cluj privind consolidarea dialogului între sistemul judiciar şi Corpul Profesional al Mediatorilor din raza Curţii de Apel Cluj.
Au onorat cu prezenţa şi au vorbit despre rolul şi importanţa mediatorilor în România şi activitatea deosebită desfăşurată de mediatorii din judeţ, în număr de 42, fiind o necesitate în rezolvarea conflictelor, prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ BN – Alexandru Pugna, reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa, vicepreşedintele CPMJ BN – av. Dorin Borzan, preşedintele Clubului Rotary Nosa – prof. Emil Moceanu, preşedintele Filialei Judeţene a USLÎ BN – notar Marsineta Vaida şi vicepreşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Ilfov, care a subliniat faptul că statutul mediatorilor este foarte respectat în judeţul nostru, la fel şi cei 42 de mediatori.
Au fost prezentate Raportul de Activitate al reprezentantului Corpului Profesional al Mediatorilor în relaţia cu sistemul judiciar de către mediator Ileana Nemeş-Pop şi Raportul de Activitate al vicepreşedintelui CPMJ BN de către av. Dorin Borzan.
Să nu uităm, când avem un conflict, litigiu, să contactăm mediatorii şi să apelăm la serviciile lor.

Comentarii

03/03/16 10:54
Cititor

Mediatorii astia, se bat de "ceasul mortii"... ca politicienii sa-i "ia in bratze" si sa forteze lumea, sa "treaca" si pe la ei, sa le dea niste bani "ageaba"... pentru niste acte incheiate, de niste nespecialisti ( unii dintre ei neavand nici macar studii juridice ... ) si care, n-au nici o autoritate judiciara , fiind total paraleli cu aceasta activitate .
Daca vor sa aiba "puterea lucrului judecat"... atunci Legea medierii, trebuie facuta astfel incat, in randurile mediatorilor, sa nu poata accede decat "magistrati" independenti ( ca profesie liberala ) si care sa faca parte din Sistemul Judiciar al statului, actele incheiate de catre ei, sa poata fi puse in executare silita si sa poarte autoritate de lucru judecat .
Actualmente, actele incheiate de ei, n-au nici o valoare juridica si de altfel, daca totusi nestiutorii in general de pe la sate , care au o instructie scolara precara , se duc si le solicita "ajutor"... dupa o anumita intelegere dintre parti, oamenii sunt trimisi la un avocat ... ( si care contracost, cu respectarea cerintelor prevazute de Codul civil acesta intocmeste un document cu privire la intelegerea partilor fiind inscrisuri sub semnatura privata ) .
"Astia", nu mai stiu ei ce sa faca... si cu cine sa "incheie intelegeri" ... sa determine lumea aflata in litigiu, sa le dea si lor niste bani. Sunt similari daca vreti, cu societatile de asigurare, care ar dori ca legiuitorul sa forteze lumea sa se asigure chiar daca isi tin masinile in garaj si nu circula cu ele...
Consider ca aceasta lege este prost facuta si fara o ducumentare temeinica , efectiv asa, numai sa existe cineva care sa se imbogateasca pe spatele cuiva, fara just temei ...
N-am nimic personal cu cei care potrivit legii ( prost facute ) s-au autorizat si functioneaza in acest sens, dar trebuie sa se puna capat si daca se doreste cu adevarat functionarea institutiei "medierii", atunci ea trebuie facuta sa imbrace forma juridica cu efecte depline si similare Deciziilor si Hotararilor Judecatoresti si acest lucru nu se poate face cata vreme mediatorii actuali, nu sunt si nu fac parte din categoria magistratilor.
Din respect pentru cititori, ARGUMENTAT, va rog sa ma conbateti daca nu este asa .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5