Prefectul Ovidiu Frenţ, Mediator de onoare. Distincţia a mai fost acordată doar celor patru preşedinţi ai României

Prefectului Ovidiu Frenţ i-a fost acordată distincţia „Mediator de onoare” de către Consiliul de Mediere din România, fiind pentru prima dată când o persoană care nu are funcţia de preşedinte al României primeşte un astfel de titlu. Distincţia i-a fost conferită la Bistriţa, la Conferinţa profesională „Medierea-necesitate pentru o Românie europeană”, de către Ion Dedu, membru în Consiliul de Mediere din România.

De altfel, o asemenea distincţia a mai fost acordată doar pentru preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, asta pentru că prevederile constituţionale precizează clar funcţia de mediere a şefului statului.

Reprezentantul Consiliului de Mediere din România, Ion Dedu, a mulţumit factorilor decidenţi de la nivelul judeţului, menţionând că la Bistriţa există o coeziune extraordinară pe tema promovării medierii, astfel că diploma conferită vizează toate instituţiile care colaborează cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Bistriţa-Năsăud şi nu numai.

Prefectul Ovidiu Frenţ a mulţumit, în cadru festiv, pentru diploma acordată, precizând că atribuţiile sale prevăd asigurarea păcii şi liniştii sociale. Mai mult, Instituţia Prefectului, prin Comisia de dialog social, asigură tocmai dialogul dintre partenerii sociali, instituţii, patronate, sindicate, societate civilă. În opinia sa, ar trebui legiferată şi activitatea de lobby, pentru că în rezolvarea problemelor oamenilor, legitime, există o graniţă foarte „fragilă” spre alte interpretări ale legii.

***  

Bistrița este în perioada 17-19 februarie 2017 gazda Conferinței „Medierea- necesitate într-o Românie Europeană”, organizată de Societate civilă profesională de mediatori Pintea și Asociații în colaborare cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judetul Bistrița-Năsăud, Asociația Mediatorilor Profesioniști Bistrița-Năsăud, Centrul de Mediere Mureș, mediatori colaboratori din Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Suceava.

La eveniment au participat alături de mediatori din întreaga țară, prefectul Ovidiu Frenț, viceprimarul municipiului  Bistrița - Gelu Muthi, vicepreședinții Consiliului Județean- Ioan Țintean și Vasile Puica, prim- procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița - Nicoleta Antal, adjunctul Șefului Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud - comisarul șef Constantin Bogdan, șeful Poliției Municipiului Bistrița - comisar șef Ioan Nicolae Moldovan, deputații Cristina Iurișniți și Ionuț Simionca, reprezentantul Colegiului Director al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România - Sabina Ioja (Bistrița-Năsăud), avocatul Alin Moruțan, notarul Marsineta Vaida, reprezentanți ai Consiliului de Mediere din România - Ion Dedu, Mihai Munteanu și Nicoleta Ionescu, care au adresat mesaje de susținere, prin alocuțiuni, dar au prezentat și aspecte profesionale.

„E timpul ca fiecare dintre noi să conştientizăm că dialogul, încercarea de a rezolva pe cale amiabilă un conflict, prin mediere, este un pas mare spre normalitate şi civilizaţie. Este vremea ca medierea să îşi ocupe rolul bine meritat în societate”,  a precizat, la deschiderea conferinţei, Bianca Pintea, preşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. 

Aceasta s-a referit şi la proiectul de lege de mofificare şi completare a Legii 192-2006 privind medierea ţi organizarea profesiei de mediator, care va „adăuga o nouă dimensiune ariei de competenţă a profesiunii de mediator”, față de care și-au arătat sprijinul, în cadrul mesajeșpr transmise, alături de deputații Cristina Iurișniți și Ionuț Simionca, și Doina Pană și Daniel Suciu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5